Recept; Pesto-pasta met groente

Vandaag een (makkelijk) receptje met vlinderpasta, paprika en broccoli. Here goes… =) 

  

/// Benodigdheden; 

Voor 3 à 4 personen 

– 300 gram Farfalle (vlinderpasta) 

– 500 gram broccoli-roosjes (AH, zak 2 x 300 gram)

– 90 gram pesto alla Genovese (AH, potje a 90 gram, per 2 verpakt!) 

– 300 gram belegen kaas (plakjes, in reepjes gesneden) 

– 1 paprikamix (groene, gele & rode paprika) 

– 300 gram maïskorrels (AH basis, blikje)

– Zout & peper 

/// Wat te doen; 

Zet allereerst een pan met water op het vuur. Snufje zout erbij. 

  
Zet tevens een lege pan er naast klaar en een vergiet. 

  
Snijd ondertussen de paprika’s op stukjes. 

  
Doe dan de +- 500 gram broccoli-roosjes in de grote lege pan en voeg daar de paprika-stukjes bij, alsmede de 300 gram Farfalle. 

  
Als het water in de andere pan kookt, giet je dit water over het droge pasta-groente mengsel heen en laat dit dan op een laag vuurtje zo’n 12 minuten door pruttelen.

  
Voeg er de laatste 5 minuten de maïs bij. Als de kooktijd er op zit, giet je het geheel goed af en roer je er de inhoud van 1 potje pesto (90 gram) doorheen en laat het op een heel laag vuurtje nog een minuut of 3 staan. Goed door roeren en nog een snufje peper er bij.

  
Snijd de kaas op reepjes/stukjes. 

  
Na het opscheppen op de borden, voeg je wat reepjes kaas toe. Goed omscheppen, zodat de kaas er wat in kan smelten. 

En… Smullen maar!! 

  
Voor als lekker drankje voor de volwassenen erbij; 

  
Eet en drink smakelijk! =) 

© Eveline – Mei 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s