Boek! “De kraamhulp” van Esther Verhoef

“Esther Verhoefs engste thriller ooit! Een pasgeboren baby, een gezin op het intiemste en meest kwetsbare moment van hun leven… en een psychopathische kraamverzorgster.”

– Dit is de tekst die de achterflap verklapt, van Esther Verhoef’s literaire thriller: “De kraamhulp”.

foto (43)

Pas zojuist heb ik dit boek uitgelezen en ik heb werkelijk met mijn mond open het boek dichtgeslagen. Wat een ijzingwekkend gruwelijke thriller!!!! My goodness.

In dit boek staan feitelijk 3 vrouwen centraal:

Didi Vos (Dineke Vos) die net bevallen is van haar dochtertje “Indy”. Getrouwd met Oscar, de vader van het kindje.

Hennequin Smith (die oorspronkelijk overigens anders heet, maar daar kom je gaande het boek achter, ik wil geen spoiler-alert zijn :-P). Zij doet zichzelf voor als kraamverzorgster in het kersverse gezin. Een psychopathische vrouw die zich wil wreken en roet in het geluk van het jonge gezin wil (en gaat) gooien.

– En Mirjam, een jonge vrouw, werkzaam bij de politie. Zij heeft het onverwachte overlijden van haar broer nooit goed kunnen verwerken en is er van overtuigd dat haar ex-schoonzus (Hennequin!) daar iets mee te maken heeft gehad. Zij krijgt daar helaas gelijk in en komt achter nog veel meer!

De hoofdstukken zijn kort en bondig en laten deze drie vrouwen zogezegd om de beurt “aan het woord”. Althans; vanuit hun ‘point of view’ dan. Het verhaal is ontzettend goed geschreven en de karakters zijn zodanig uitgediept dat je op den duur werkelijk het gevoel hebt ze te kennen. De spannende momenten volgen elkaar op snel tempo op en als je een nagelbijter bent: be prepared!

Het boek was niet alleen “zomaar” spannend, maar zodanig tergend, dat ik bij sommige passages gewoon met weerzin aan het lezen was. Bijna met walging. Met name de hoofdstukken waarin Hennequin op gruwelijke manier de kraamvrouw en de baby laat lijden. Misschien omdat ik zelf drie prachtige kinderen op de wereld heb gezet en dus drie keer een kraamtijd heb meegemaakt. Ik weet hoe emotioneel en intens die eerste paar dagen na een bevalling kunnen (en-) zijn. En als ik dan terug denk aan onze fantastische kraamhulpen en dan in dit boek lees hoe die vreselijke vrouw, zonder dat het gezin dat doorheeft, ze zo onnodig pijn doet, was voor mij soms echt een reden om het boek (bijna!) weg te leggen. Het raakte mij echt! Toch kon ik niet ophouden met lezen en hield me vast aan de hoofdstukken die over Mirjam gingen. Die hoofdstukken waren soms echt een “rustbasis”. Zoals kinderen een rustbasis hebben als ze Tikkertje spelen, had ik die ook bij het lezen van dit boek; de hoofdstukken die over Mirjam de politie-agente gingen, die beetje bij beetje de waarheid achterhaalt. Dat was fijn!

Mensen, echt; als je van een goede thriller houdt: lees dit boek! Een fenomenaal bizar verhaal, die je op het puntje van je stoel drijft!

Dit boek krijgt van mij (in genre thriller) een dikke 9.

Veel leesplezier toegewenst.

© Eveline – Juni 2015

One thought on “Boek! “De kraamhulp” van Esther Verhoef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s