Een complot? 

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; ik ben niet dol op spinnen. Ik ben gelukkig niet meer bang voor van die hooiwagens (in tegenstelling tot tien jaar geleden), maar op van die dikke-zwarte-harige ben ik nog altijd niet zo heel gesteld. 

Vorig jaar zomer, toen ik acht maanden zwanger was van Max, was er een vriendinnetje van de oudste te spelen. We waren met z’n allen lekker buiten, toen dat vriendinnetje ineens tegen me zei; 

“Eveline, er zit een spin op je nek!”. 

En ik had al wat voelen kriebelen. Ik voel het nu weer! 

Ik schoot in een Japanse vechtstrijdings-stand en hoogzwanger of niet; ik zou menig verslaan hebben! Ik sloeg wild in m’n nek en vervolgens om me heen, waarna we gezamenlijk tot de conclusie kwamen… dat de spin weg was. Mijn god, ik was helemaal van slag. Drie dagen later voelde ik het nog kriebelen. 

Toen ik kort geleden de oudste naar bed bracht, vloog er een mugje op en neer haar kamer. De oudste zag dit ook en zei, licht angstig; 

“Ah, mam, een mug…. !”. 

Ik reageerde zeer laconiek met dat ze zich niet aan moest stellen en dat ik zo wel om de vliegenmepper zou gaan. Ik had m’n zin nog niet fatsoenlijk afgemaakt, of mijn oog viel op een viertal dikke, zwarte poten. Oh god! Ik liep richting het dreigende gevaarte en jawel hoor… Een spin, half uit de muur, half in de muur, van onze dochter haar zolderkamer. 

  
Oké, oké, niet paniekeren. Goede voorbeeld geven. Of nog beter; zeg helemaal maar niks. Gewoon kind op bed leggen en snel de man des huizes halen. Spin-kill-and-attack-missie kon beginnen. 

“Mam, heb je haast ofzo?”. 

“Ja, je wil die mug toch weg hebben, ik ga snel de vliegenmepper pakken!”. 

Ik vloog naar beneden en kwam tot de ontdekking dat mijn man net de hond aan het uitlaten was. Nou goed, allereerst die mug dan, die kan ik wel alvast handlen. Ik kwam terug boven en… 

… de spin was weg. HIJ WAS WEG !!!! 

Slik. 

Hij had gewoon de benen genomen. De mug trouwens ook. Ik vermoed dan ook een complot. Een ingewikkeld vlieg-spinnen-complot. 

To be continued? 

Fijne, kriebelige dag allemaal. 😉 

© Eveline – Juni 2015

One thought on “Een complot? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s