Weetjes Woensdag! De Hiv-preventie-pil. 

Voor de komende paar weken zal ik de “Weetjes-woensdag” in voeren. En ja…. op woensdag dus 😋. Dit kan een beknopt blogje zijn met informatie omtrent een weetje van oudsher, een waarom-zijn-de-bananen-krom-weetje of juist een blog met een actueel nieuwtje, waar ik dan een reactie op geef 😊. Het wat, waarom en wie op woensdag zeg maar. Als de “weetjes-woensdag” blijkt te bevallen, hou ik hem er in en breid hem dan wellicht ook nog uit 😉. 

Schroom niet om een reactie te geven op het onderwerp (leuk juist!), hier op m’n blog of op de Facebookpagina van m’n blog. Alvast bedankt 👍. 

Weetjes-woensdag 1; 

De HIV-preventie-pil. 

Wist je al dat… Er afgelopen maandag in het nieuws verscheen dat de GGD een onderzoek zal starten onder homomannen en transgenders naar de gebruiksmogelijkheden van de Hiv-preventie-pil (PrEp)?! 

De Hiv-preventie-pil is bedoeld voor mensen die geen HIV hebben, maar eventueel wel een verhoogd risico hebben om het op te lopen. Deze pil bevat Hiv-remmers waardoor het Hiv-virus aanzienlijk minder tot géén kans krijgt zich te ontwikkelen. Het onderzoek moet uitwijzen hoe de doelgroep hier op reageert; nemen ze de pil trouw in, verandert het condoomgebruik, etc.! 

Mijn eerste reactie was; ‘Wow!!!! Gewoon een pil die Hiv kan voorkomen, hoe fantastisch, technologie staat voor niets!!!’. 

Echter, toen ik er eens verder over ging nadenken kwamen er toch ook andere gedachtes naar boven. Ik bedoel, geeft deze pil niet “gewoon” een vrijbrief… Letterlijk een vrijbrief? ‘Gooi de condoom maar overboord, we hebben toch de hiv-pil!’…. En wat met alle andere geslachtsziektes dan? Die dan vrolijk ook maar weer door worden gegeven?! Dat begrijp ik niet zo! Hopelijk worden die pil én condoom dan alsnog samen gebruikt. 

Wanneer heeft de “vrij-veilig”-campagne plaats gemaakt voor de Hiv-preventie-pil? Die afslag heb ik even gemist. 

Wat vinden jullie hier van? Is de Hiv-preventie-pil een goed idee of is hiermee het hek van de dam? 

  

© Eveline – Juni 2015 

(Bronvermelding; NOS, RTL nieuws en diverse kranten online)

One thought on “Weetjes Woensdag! De Hiv-preventie-pil. 

  1. Het idee om een pil te slikken om iets mogelijk te voorkomen, iets wat je ook zou kunnen voorkomen zonder medicamenten te slikken staat mij een beetje tegen.
    Maar ja… Wie ben ik…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s