Kantje boord 25

Ik had een beetje een rot dag. Gewoon, een kut dag. Zo’n dag dat eigenlijk alles wel tegen zat wat er tegen kon zitten. Dat zijn van die dagen dat je tot het besef komt wat er in vredesnaam allemaal wel niet mis kán gaan. Een heule hoop! 

Stront aan je schoenen krijgen en dat vervolgens aan je nieuwe deurmat smeren. 

Was uit de wasmachine halen en tot de conclusie komen dat het wasgoed vast heeft gezeten en dat er immense gaten in het goed zijn ontstaan. Ook in je favoriete jurkje.  

Zo’n dag, waarin het lampje van je bezinemeter aan is gesprongen, terwijl je nét de laatste pomp voor de komende 40 km achter je hebt gelaten en nog dacht; ach, het lukt nog wel. En je vervolgens met knijpende billetjes de westerscheldetunnel in moet rijden. 

Ja! Zo’n dag!  

Oververmoeid kwam ik (op diezelfde dag dus, eind de middag) aan bij de supermarkt, voor wat kleine boodschapjes. En ik vond eigenlijk wel, dat ik een klein flesje chardonnay verdiend had, om eens lekker op te slobberen die avond. Dekentje op de bank, Netflix, heerlijk! Op een andere manier kon deze “bijzondere” dag toch niet meer goed gemaakt worden! 

Totdat… 

Ik met dit flesje wijn (en de andere boodschappen) aan de kassa stond, en de caissière ineens aan mij vroeg; 

“Bent u eigenlijk wel boven de 25? Want anders ben ik genoodzaakt uw ID te vragen!”. 

Nog nooit met zoveel plezier mijn identiteitsbewijs uit m’n portemonee getrokken. Toen ze zag dat ik richting de 33 ga, vertrok ze geen spier. 

Ik trouwens ook niet. 

Kantje boord 25. 

Ik zeg; toch nog een geslaagde dag! 😉 

  
© Eveline – Juni 2015

2 thoughts on “Kantje boord 25

  1. Geweldig, kan me heel goed voorstellen dat je dag in 1 x keer weer goed was!! Ik ben nog van die tijd dat je je id helemaal niet hoefde te laten zien als je drank ging halen, dus het is mij (helaas) nooit overkomen… 😋

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s