Op reis met de kids

Met kinderen op vakantie… Sinds wij een gezin hebben, zijn we met onze kindjes altijd op vakantie geweest in eigen land. Alpe d’HuZes daargelaten, waar mijn man vorig jaar aan mee deed en ik en de kinderen toen mee zijn gegaan. Maar verder, op vakantie in eigen land dus… Heerlijk! Niets mis mee. Centerparcs heeft al jaren de voorkeur, en dan met name de midweek-vipcottages 😊. Waar je tevens genoeg voor betaalt hoor, dus ook bij een vakantie binnen de eigen grenzen is je vakantiegeld goed besteed, zullen we maar zeggen 😁.

Dit jaar wilden we het eens anders aanpakken. Op vakantie met het gezin naar het buitenland! Maar ja; naar waar? En wat? En hoe? En vooral; wanneer? Zowel mijn man als ik zijn in de bouwvak vrij en ook de oudste dan van school natuurlijk. In die periode gaan, leek dus het meest voor de hand liggend. Echter, toen ik voor buitenlandse midweekjes en weekjes-weg in de bouwvak ging kijken, viel ik echt stijl achterover van de prijzen 😱! En ik kom uit de reisbranche, dus ik was me hier heus al wel van bewust, maar het lijkt met het jaar erger te worden. En dan met een gezin van 5! Wooowsa! Vervolgens ben ik gaan uitzoeken wat het zou kosten in juni. Net vóór de zomervakantie. Vlucht via een lowcost airline en een appartement middels een good-deal-tip via booking.com 👍. En dat… scheelde énorm, voor hetzelfde aan vakantie! Een paar dagen vrij aangevraagd bij de basisschool voor de oudste en nadat we die toegekend hadden gekregen (en zelf óók vrij hadden geregeld op het werk), kon het boeken en de voorpret beginnen 😁. Jolly!!! 

Het werd 5 dagen Mallorca, vliegen met Ryanair vanaf Eindhoven, en een appartementje in Santa Ponsa. Jippie!! En dit… was vorige week; van woensdag tot en met zondag (gisteren) 👏.

  

Het (ruim 2 uur) vliegen met de kindjes ging boven verwachting goed 😃. Ook de jongste spruit had nergens moeite mee… 

  

Na aankomst werden we met een privé transfer opgehaald en zo’n 20 minuten later waren we op bestemming. 

  

Het warme zonnetje kwam ons tegemoet en omdat de luchtvochtigheid daar vele malen minder is dan hier, was het nog altijd zeer aangenaam, zelfs met 30 graden ☀️. De eerste duik in het zwembad werd genomen en het zette de toon voor de dagen die volgden. 

  

We hebben een hele hoop en tegelijkertijd helemaal niks gedaan. Zalig!

IMG_0727-0

Een midweek Mallorca met kinderen in juni; ik kan het aanraden! Betaalbaar en toch een ongekende luxe 😍.     

  

Nadat ik de jongste dochter de laatste avond in haar bedje had gelegd, hoorden we vanaf het balkon ineens dat ze aan zingen was geslagen. Luidkeels kwam ons ten gehore; 

“Sinterklaas kapoentje, gooi wat in m’n schoentje…”. 

Tja… we waren per slot van rekening in Spanje. Je kon het maar proberen 😉. 

  
© Eveline – Juni 2015

2 thoughts on “Op reis met de kids

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s