Dankbare boete

Verkeersboetes… Je zit er niet op te wachten. Toch worden ze niet voor niks uitgedeeld. Je krijgt geen boete als je je aan de snelheid houdt. Of parkeert met genoeg geld in de meter. Maar enfin, we zitten er allemaal wel eens naast. En dan baal je verschrikkelijk van dat weggegooide geld. 

Hoewel… In een enkel geval ben je blij met zo’n boete… 

Eén van m’n beste vriendinnetjes en ik hadden een aantal jaar geleden een concert in Duitsland bezocht. Ik was heen gereden, zij terug. Tijdens de terug reis zaten we vól verhalen. We waren niet alleen naar het concert geweest maar hadden “ons” bandje ook nog eens ontmoet bij hun hotel. Het was een zeer geslaagd bezoekje naar het buurland geweest dus. 

Bepper-de-bepper-de-bep.

Het was inmiddels pikkedonker en alle verkeersborden en waarschuwingen hadden we vermoedelijk gemist of in ieder geval niet bewust mee gekregen. Terwijl we lekker tegen de 120 tuften, werden we ineens voluit, als donderslag bij heldere hemel, geflitst. !!! BAM !!! De zwarte lucht kleurde heel even hemelswit en m’n vriendin stampte, als reactie hierop, snoeihard op de rem. Adrenaline schoot omhoog en wat we toen zagen was angstaanjagend… 

Er volgde namelijk een ontzettend scherpe bocht naar links. Met het feit dat ze zojuist hard op de rem had gestaan, was onze vaart flink gezakt. Toch konden we de gevaarlijke bocht maar net halen. Vastgeklamd in onze auto scheurden we er in en echt maar nét vlogen we de bocht niet uit. 

Met het hart bonkend in de oren en half hijgend zijn we, inmiddels doodstil, een stukje verderop naast de snelweg op een parkeergelegenheid gaan staan. We waren helemaal ontdaan. Handjeszwetend en trillend. We realiseerden ons meteen dat als we niet geflitst waren, we nooit vaart hadden geminderd. We waren namelijk te druk met kletsen geweest. En in dat geval zouden we de bocht nooit of te nimmer gered hebben. Zonder enige twijfel waren we dan gruwelijk in de vangrail geëindigd. 

Enkele weken later kwam de boete binnen. Wat waren we opgelucht en hebben nog nooit met zo veel plezier een boete betaald. Een lousy €100,- (of iets rond die koers) armer, maar wel een leven rijker. 

  
© Eveline – Juli 2015

(Afbeelding verkregen via Google.nl ) 

One thought on “Dankbare boete

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s