Recept; kip/groente-pasta in de oven

Laat mij beginnen te vertellen dat ik allang en breed met dit recept bezig was en er tóen pas achterkwam dat ik de ingrediënten voor 8 personen in huis had gehaald 😁. Dus ja; daar was ik aan bezig; een diner voor 8. Yo! 

Ach, nadien de helft ingevroren. Problem was solved! 
  
/// Benodigdheden; 

(Voor 2 x 4 personen dus 😉) 

– 2 uien 

– +- 450 a 500 gram kipfilet in stukjes 

– 3 e.l. olijfolie 

– 600 gram spinazie (2 x zak van 300 gr.) 

– 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika (zak paprika mix) 

– 750 gram fusilli (1,5 zak) 

– 800 gram tomatenblokjes (2 x blikje van 400 gram) 

– 3 tenen knoflook 

– 190 gram groene pesto (potje a 190 gram) 

– 250 gram mozzarella (2 x bol van 125 gr.) 

– Peper & zout 

– Margarine 

(- Ovenschotel) 

/// Wat te doen; 

Zet allereerst de oven aan en verwarm voor op 200 graden. 

  
Snijd dan de uien grof en houd apart. 

  
Snijd de knoflook fijn en houd ook apart. 

  
Zet water op het vuur voor de fusilli en  doe er een snufje zout bij. 

  
Maak de pasta klaar, zoals vermeld op de verpakking (meestal zo’n 8 minuten in kokend water). Daarna afgieten en een scheutje olijfolie er door. 

Snijd de paprika’s in reepjes en houd ook apart. 

  
Zet een grote wok op het vuur en doe er olijfolie in. Fruit daarna de ui en knoflook voor +- een minuut. 

  
Voeg daarna de kipblokjes toe en bak het geheel zo’n 5 minuten, totdat de kip mooi wit met eventueel een bruin randje is.  Voeg daarna 2/3e van de paprika toe en bak voor zo’n 2 minuten mee. 

Daarna ga je in handzame porties de spinazie toevoegen. Per hand-portie de spinazie in de wok en dan roeren tot het wat geslonken is en hop, de volgende portie erbij. Zo ga je door tot alle spinazie er in zit. 

  
Wanneer de laatst toegevoegde spinazie ook geslonken is, voeg je de tomatenblokjes en de pesto toe. Goed omscheppen en de saus nog 5 minuutjes laten pruttelen. Voeg nog wat peper naar smaak toe. 

  
Snijd ondertussen de mozzarella in stukjes. 

  
Vet de ovenschaal in met margarine (of roomboter, wat je wil 😉). 

  
Doe daarna een laag pasta in de ovenschaal. 

  
Daar overheen een laag saus. Dan weer pasta, dan weer saus. Zo ga je door tot alles op is. 

Tot slot verdeel je de rest van de paprika en de stukjes mozzarella op de bovenkant van de ovenschotel. 

  
(Onze meiden hielpen goed mee 😃!) 

Dan kan de ovenschotel voor zo’n 20 minuten in de oven. 

En daarna… aan taaaaafel !! 

  
Smakelijk eten =). 

Voor als lekker sappie voor de volwassenen; een wit chardonnay-wijntje van de Gal&Gal erbij. Komt uit een doos met een tapje, en óh zo lekker 😊. 

  
Bovenstaande maaltijd kwam (exclusief de wijn) neer op ongeveer €20,-, maar dat is dan ook wel voor 8 personen 😉. 

Enjoy! 

© Eveline – Juli 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s