Me, myself & EYE !!

  
Vriendinnen. Als enig kind beschouw ik (al vanaf jongs af aan) mijn vriendinnen als mijn zussen. Sommige komen en gaan, maar er is een harde kern die komt, plakt en blijft 😃. Heerlijk! Wat geniet ik van die clubjes =). 

Ons vriendinnengroepje hier in de stad telt 5 dames, myself included. Lief en leed delen en we zijn er voor elkaar. Voor de lach en de traan. Voor de noodzaak en de niks. Voor de zomaar, voor de must. Gewoon; we zijn er. 

Eén van ons had nog een “Verjaardags High Tea” tegoed en gisteren was het zover; we overvielen haar thuis en namen haar mee, naar een schitterende locatie bovenaan de zeedijk. 

Daar schoven we aan, bij een tafeltje aan het raam. En iedereen die daar gelijk met ons was, heeft geweten dat we er waren. Amai, ons excuses 😂. Van Backstreet Boys-verhalen (vooral die 😉), tot aan Modern Family en van babypoep tot aan mannenhumor. Maar er waren ook serieuze gesprekken. Echt! Die weer opgevolgd werden door Friends-quotes. Toen 1 van ons het noodzakelijk vond om de serveerster af te schrikken door te zeggen “Jij hebt sex met ezels!” (Gunther~ Friends), wisten we; er wordt in onze koffie geniest zo 😉. Maar ach… dat “dronk” niet echt tot ons door. Het gaf ook niet, want we waren te druk met naar adem happen van het lachen. 

Zo gaan die vriendinnen middagen bij ons. Dit is meer regel dan uitzondering 😉. 

Na de High Tea stonden we buiten nog even boven aan de dijk te keuvelen en we vonden eigenlijk wel dat dit moment nog eens extra bezegeld moest worden. We vroegen een vrouwelijke passant of ze een fotootje van ons kon maken. 

Ja. 

Toen kwam het. 

De twintig minuten die volgden zijn voor ons allen in een soort waas voorbij gegaan. 

Die mevrouw pakte de mobiel aan. En wij gingen met z’n 5jes omarmd naast elkaar staan. Heel knus. De mevrouw in kwestie bracht de mobiel (verkeerd om ook nog eens!) naar haar oog. Uiteraard zag ze niks. Wij daarentegen wel. Wij stonden naar een loeigroot “koeienoog” te kijken op het scherm wat naar ons gericht was. Onze herhaaldelijke opmerkingen over dat het geen fototoestel maar een mobiel was, leek deze mevrouw niet te horen. Ze deed angstvallige pogingen scherper beeld te krijgen door de mobiel van en naar haar oog te brengen. 

En dat zagen wij dus; 

Groot oog, kleiner oog. Groot oog, kleiner oog.

“Mevrouw, het is een mobiel, dat werkt zo niet!”. 

Groot oog. Kleiner oog. 

De vriendin van wie de mobiel was, was inmiddels in een soort lach-coma gevallen. We hoorden haar piepend kleine teugjes lucht inademen en wisten dat als dit nog veel langer zou duren, we 1-1-2 zouden moeten bellen. 

Groot oog, kleiner oog. Groot oog, kleiner oog. 

MEVROUW!!!!!“, riep ik met verheven stem dit keer. 

“U moet ‘m andersom houden, dan heeft u gewoon beeld, probeer maar eens!”. 

Dit deed ze. Maar in plaats van de mobiel van voor naar achter om te draaien, draaide ze ‘m van boven maar beneden om. En toen stonden we tegen d’r keel aan te kijken. 

Onze vriendin was inmiddels buiten westen van het lachen. Die moest eerst gereanimeerd worden, alvorens verder te kunnen gaan. 

Na twintig minuten zag die mevrouw het licht. Van de flits in d’r oog wel te verstaan! 🙈 We lieten het moment dan ook maar passeren. We dankten de mevrouw in kwestie hartelijk (want per slot van rekening was ze wel zo vriendelijk genoeg om het te proberen) en we liepen snel maar door. 

In de auto hebben we tien minuten onafgebroken zitten schateren van het lachen. Om een oog. Om helemaal niks 😄. 

Me, myself and… EYE !!!! 

Wat zijn we toch gezegend met elkaar =). Dank jullie wel, voor weer een heerlijke middag !! 

 
© Eveline – Juli 2015 

2 thoughts on “Me, myself & EYE !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s