Recept; Frambozentoetje. 

Nu in de receptenblog weer eens een lekker toetje =). Ready? 😃 

  

  
/// Benodigdheden; 

(Voor 4 personen) 

– 4 eierkoeken 

– 250 gram frambozen (uit de diepvries, pakje 250 gram AH) 

– 50 ml frambozen-limonadesiroop 

– 125 ml verse slagroom 

– +- 400 gram kwark (ik heb magere Biologische kwark hiervoor gebruikt, want de dikke vette vanille kwark was helaas op 😄.) 

– Paar eetlepels hagelslag 

– 1 eetlepel suiker 

/// Wat te doen

Laat allereerst de frambozen zo’n 30 minuten ontdooien. 

  
Snijd/scheur dan de eierkoeken in kleine stukken en doe ze in een kom of een schaal. 

  
Giet vervolgens beetje bij beetje de limonadesiroop over de eierkoeken heen. 

  
Klop daarna de verse slagroom stijf met een mixer (of een garde) en voeg tevens 1 eetlepel suiker terwijl je dat doet. 

  
Maak dan de verschillende lagen in de glaasjes. Start met een laagje frambozen. 

  
Daarbovenop eierkoek-stukjes. Dan een laagje slagroom. Dan weer een laagje frambozen. Dan een laag kwark en op het einde weer een laagje eierkoek. Daar sprenkel je wat hagelslag over heen. 

Vervolgens zet je de toetjes minimaal 1 uur in de koelkast. 

En daarna, ná het avondeten…. Smullen maar !!! 😋 

  
Bovenstaand toetje kwam (in totaal voor 4 personen) neer op zo’n €6,-. 

© Eveline – Juli 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s