Wat niet weet… 

Wij hebben een hele drukke klus-vakantie… onze gehele eerste verdieping wordt namelijk onder handen genomen en (eigenlijk goed en wel vanaf het begin van de vakantie) heb ik m’n geluid van m’n telefoon uit staan. Belletjes, Facebook-berichtjes, mailtjes, sms-& whatsappjes… ze gaan volledig langs me heen en louter wanneer ík daar de gelegenheid voor heb (en neem), bekijk ik één en ander. 

Vanmiddag zette ik (meer per ongeluk) m’n geluid weer eens aan en werkelijk!!!! Werd vervolgens constant gebeld. Echt, aan de lopende band. 

Eerst (onbekend) voor 1 of andere enquete. “Mag ik een minuutje van uw tijd?”. 

‘NEEEEEEE, ga weg!!!! ‘ (Zei ik, maar dan iets beschaafder!)

“Oh, heeft u haast?”. 

‘Nee, maar ik voel me momenteel als die beschimmelde boterham die je aan het eind van de zomervakantie uit de lunchbox (verstopt in de gymtas)  van je dochter vist, van vóór de schoolvakantie. En ja; dan hoop je nog maar dattie van de laatste schooldag is, want het kan ook heus van eerder het jaar zijn!’ 

Toen ze die grap niet snapte wist ik onmiddelijk; dit gaat niet werken. 

Vervolgens werd ik gebeld door een verkeerd nummer. Of nou ja; ik nam op en er werd meteen opgehangen. Yoooo! Ook hallo. 

Toen werd ik gebeld door 1 of andere druif die me een extra loterij-lot wilde aansmeren. En dat allemaal op 1 uur. 1 uur met m’n geluid aan. WTF! De hele vakantie heeft niemand me nodig en net dat ene uur van geluid… wel! 

LAAT ME MET RUST !!!

Toen ik nét even op de wc zat (en m’n mobiel op tafel lag), hoorde ik ‘m wéér over gaan. Stelletje haters!!!! Wederom een onbekend nummer. Dat zag ik achteraf dan. Barst maar, dacht ik! Als je onbekend belt, kan ik je ook niet terug bellen. 

Luttele seconden daarna las ik, op diezelfde mobiel, dat mensen die een miljoen Euro wonnen, louter telefonisch op de hoogte gesteld werden. Met een onbekend, anoniem nummer.  Eerder konden ze hun prijs niet innen en nam je niet op… dan had je waarschijnlijk pech. 

Tuurlijk. Dat zal wel weer niet.  

Er werd niet meer gebeld daarna. 

Daar gaat m’n miljoen! Heb m’n mobiel dus maar weer terug op stil gezet. 

Wat niet weet… wat niet deert 😉. 

  
© Eveline – Augustus 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s