Vlechten!

Afgelopen weekend hadden onze meiden allebei een mooie vlecht; de oudste een visgraatvlecht en de jongste een diadeemvlecht, maar dan aan de achter/onderkant van haar hoofd. Echt, prachtig. Had ik zelf niet gedaan, de vlechten waren verzorgd door een vriendin en door de buurvrouw =). Ik heb er wel mooie foto’s van gemaakt, maar wegens gsm-probleempjes kan ik ze nu helaas niet te voorschijn toveren. Bummer! Desalniettemin vandaag in de beauty-blog: vlechten!! =)

Vlechten is altijd in style en wordt al eeuwen toegepast. Er zijn een aantal basisprincipes waarmee je kunt vlechten, zoals:

– De Basisvlecht

GewoneVlecht

Voor deze vlecht gebruik je de bovenhandse vlechttechniek. De basisvlecht is het begin van alle soorten vlechten.

Hoe?

Je pakt al het haar en verdeelt die in 3 gelijke delen. Je pakt met je linkerhand de linker haarstreng en die breng je bovenhands na de middelste streng toe. De middelste haarstreng verplaatst zich na de linker buitenkant. Ondertussen hou je de rechter haarstreng vast met je rechterhand. Je doet nu precies hetzelfde alleen dan aan de rechterkant. Dus je rechter haarstreng verplaatst zicht dit keer naar het midden toe en de middelste verplaatst zich naar de recher buiten kant. Deze stappen herhaal je telkens tot je een mooie vlecht hebt.

– De Invlecht

DeInvlecht

Voor deze vlecht gebruik je ook de bovenhandse vlechttechniek.

Hoe?

Deze is wat moeilijker dan de de normale vlecht. Je gebruikt wel dezelfde vlecht techniek; je vlecht bovenlangs en pak steeds haar bij van de buitenkanten. Rechts vanaf rechts, links vanaf links. Als je het haar gaat invlechten dan vlecht je van boven af naar beneden toe. Je begint met een kleine pluk haar en pak vanuit de buitenkanten haar bij. Dus: als je vanaf de rechterkant je haarstreng naar het midden toe brengt, dan neem je dus een pluk vanaf de rechter buitenkant mee na het midden toe dit zelfde geldt ook voor de linkerkant.

– De Opvlecht

De Opvlecht

Voor deze vlecht gebruik je de onderhandse vlechttechniek.

Hoe?

De basis opvlecht is een belangrijke techniek die we voor verschillende vlechten gebruiken. De basis opvlecht is eigenlijk een herhaling van de basis invlecht (zoals hierboven besproken), maar het enige verschil is dat je onderhands door gaat vlechten.

De strengen worden aangedrukt met de duimen. Met de middelvinger vang je de haarstrengen op en met de pink en de ringvinger houd je de andere strengen stevig en strak beet. Als je eenmaal aan het vlechten bent, ga je de haarstrengen vanzelf met de middelvinger opvangen, met de duimen aandrukken en de rest van het haar stevig vast houden. Bij de opvlecht is het aantrekken van de haar strengen het belangrijkst.

– De Diadeemvlecht

DeDiadeemvlecht

Voor deze vlecht gebruik je de onderhandse vlechttechniek.

Hoe?

Dit is een hele speciale vlechttechniek. Bij de diadeemvlecht pak je maar aan één kant haar bij. Haar vanaf de bovenkant en zo blijf je maar door vlechten. De diadeem vlecht wordt bovenhands ingevlochten. Echter, je dient wel alle andere basisprincipes ook onder de knie te hebben, want de diadeemvlecht is voor de gevorderde vlechter ;-).

Een hele populaire vlecht van tegenwoordig om te maken, is de visgraat vlecht. Maar hoe maak je die dan?

Bekijk hier het filmpje van Haarinvlechten.com via youtube =) :

Nou, vlecht ze allemaal en een fijne dag :-D.

© Eveline – September 2015

(Afbeelding-&bronvermelding: haarinvlechten.com, vlechten.net, youtube.com, en diversen via Google.nl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s