Multitasken? 

Als mama moet je kunnen multi-tasken. Maar of dit ook altijd goed gaat?? 😜 

Afgelopen week had ik net een minuut of 15 tussen twee afspraken. Nu al naar de volgende afspraak gaan zou onnodig zijn (2 minuten van ons vandaan!), maar bij de vorige afspraak blijven was ook geen optie. Ik parkeerde de auto voor onze deur en herinnerde mij plots dat ik het ziekenhuis nog moest bellen voor een afspraak. Handig; kon ik mooi even doen in die korte tussentijd. Als dat geen goede organisatie is, weet ik het ook niet meer. 

Ik besloot om onze baby-boy eventjes in de auto te laten zitten. Hij was lekker met wat speelgoed aan het spelen en zat goed vast in z’n autostoeltje. En om dat jochie voor die lousy 10 minuten weer heen en weer te gaan sjouwen…. Dus; lekker even laten zitten. Raampje open. Tuitbeker vol sap bij de hand. We gaan goe-hoed!!! 

Ik stapte daarentegen wel uit en liep ons huis binnen, want ik moest het directe telefoonnummer namelijk even opzoeken. Uiteraard liet ik de voordeur wagenwijd open staan, zodat ik ook in de gang goed zicht had op de kleine man. Terwijl ik in de deuropening aan het bellen was, zag én hoorde ik onze Max een beetje beginnen te mopperen. Ik liep naar de keuken waar een bakje uitgekookte spenen (of zoals wij ze noemen; “tuuten”) stond. Ik griste er 1 uit en liep terug naar de auto. Oh shoot, die was natuurlijk weer al op slot geschoten. Wij hebben zo’n auto-keycard in plaats van een sleutel. En als je met die keycard bij de auto staat kun je hem zo open doen, maar loop je met die keycard weg, gaat de boel (natuurlijk) weer op slot. Hop, terug naar binnen voor de keycard.

En dat allemaal bellend. In de wacht staande -zus. Verkeerde doorschakeling -zo. Geen gepaste datum kunnen vinden -hier. Had u al een afspraak of wilt u hem nu maken -daar. Terwijl de telefoon tussen mijn oor en schouder balanceerde, had ik in mijn ene hand de kalender en een pen, en in mijn andere hand een tuut en de keycard. Eenmaal bij de auto opende ik Max z’n portier en duwde de tuut in z’n handjes. Zo, die was weer even braaf. 

Ik liep terug naar binnen, legde de kalender op tafel en noteerde de afspraak zoals zojuist met het ziekenhuis afgesproken. Terwijl ik ophing en m’n gsm op tafel legde, besefte ik ineens dat ik nog altijd een tuut in mijn handen had. 

Uhm… 

Ik liep naar de auto, deed Max z’n portier opnieuw open en aanschouwde hét bewijs, dat multi tasken niet altijd goed gaat… 😄😉.  

  
© Eveline – September 2015

One thought on “Multitasken? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s