Begin je dag goed met warm water (en citroen).

Vandaag in de #Beauty-blog een tip die momenteel her en der veel te horen is, voor een mooi en gezond lijf; begin je dag met warm water!

WARM WATER ????

Ja, warm water.

’s Nachts verliest je lichaam zo om en nabij de 200 ml. vocht en dit dient eigenlijk in de ochtend meteen aangevuld te worden om uitdroging tegen te gaan. Water is hiervoor de beste optie, en dan met name warm water. Om dat dat voor de meeste mensen een beetje als saai en “vies” klinkt; het drinken van louter warm water, kun je er wat citroensap door heen doen.

Waarom dit zo goed is voor je gezondheid? Ik ben het uit gaan zoeken en ik kwam in grote lijnen op de volgende punten uit:

1. Wanneer je een glas koud water drinkt, moet je lichaam het omzetten naar lichaamstemperatuur en dit kost je lichaam energie. Je zet je lichaam dan dus feitelijk meteen hard aan de slag, terwijl je net wakker bent. Onnodig!

2. Warm water zorgt er voor dat vetten uit het voedsel dat je nuttigt, vloeibaar blijven en op die manier makkelijk verteerbaar zijn. Koud water zorgt er juist voor dat deze vetten zullen stollen en minder makkelijk uit het lichaam kunnen worden afgevoerd.

3. Warm water zorgt voor een betere doorbloeding van maag en darmen. Dit heeft weer een gunstig effect op je gezondheidstoestand, je ontlasting én het hydratatieproces wordt bevorderd. Koud water laat de maag verkrimpen en werkt dit juist allemaal tegen.

4. De voordelen die het citroensap in het warme water hebben (buitenom dat het een smaakje heeft gekregen) zijn onder andere; citroensap geeft je langdurige energie (in tegenstelling tot de korte boost die koffie je geeft), in citroensap zit vitamine C, én het sap reinigt de lever.

Het is een beetje een win-win-win-win situatie dus, naar schijnt.

Ook ik ben al een aantal keer de dag gestart met warm water en citroen. En inderdaad; het is/lijkt allemaal zeer positief. Maar ik moet tóch eerlijk bekennen dat er níets boven mijn bakje koffie in de ochtend gaat. Wat jullie?

Ach… het kan toch allebei? =)

22092015 247

© Eveline – September 2015

(Bronvermelding: diversen via Google.nl)

4 thoughts on “Begin je dag goed met warm water (en citroen).

  1. HahA beide mag hoor.
    Ik doe dat vaak met een uitgeperste citroen (heb een slow juicer). Ik hoorde dat het goed was toen in aan chemo begon. Zo zou ik mijn lichaam beter helpen om de afvalstoffen van de chemo af te voeren. Ik denk uiteindelijk dat het heeft geholpen. Nu doe ik het ook weer om alle operatie medicatie kwijt te raken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s