Desinfecterende gel

Vandaag in de #Beauty-blog; desinfecterende handgel; heeft het zin, of niet? 

  
Ik ging op onderzoek uit en kwam er achter dat er al diverse studie’s/mensen op losgelaten zijn. Niet losgeslagen, maar losgelaten. Ze komen min of meer allemaal op hetzelfde uit, en wel op het feit dat desinfecterende gel heus wel wat bacteriën doodt, maar dat je handen afspoelen met slechts water alleen, net zo effectief is. En het schijnt tevens, dat je nog het allerbeste je handen met gewone zeep kunt wassen. Antibacteriële zeep werkt ook goed, maar omdat mensen te kort hun handen wassen, krijgt de zeep niet de kans het werk te doen waar die voor gemaakt is. 

Maar, even terug naar die handgel. Het werkt dus wel, maar net zo veel (of weinig) als je handen louter afspoelen. Het aantal bacteriën op je handen na het gebruik van handgel is zo’n 100 keer minder. (Met anti bacteriële zeep 1000 keer minder en met gewone zeep 10.000 keer minder). 

Anyway, mensen; je hebt de desinfecterende gel (waarmee je dus je handen kunt schoonmaken zonder water en zeep) over het algemeen ook in gebruik…. wanneer je GEEN WATER EN ZEEP BIJ DE HAND HEBT! Duh! Dus als je dan onderweg in die dampende stink-bus zit en je hebt net per ongeluk het plakkerig vette haar van de persoon die voor je zit aangeraakt, en je wil nu van je boterhammetje gaan genieten… Sorry hoor, maar dan kies ik toch voor “slechts” 100 keer minder bacteriën op mijn handen, dan helemaal niets aan bacteriën minder. 

Of ben ik nou gek? 

(Oeh, don’t open that door! 😄😋) 

Enfin, naar blijkt schijnt alcohol ook een hoop weg te spoelen. Op de site waar ik dit las bedoelden zij daar natuurlijk: alcohol voor je handen mee. Echter, ik interpreteerde dit als; ‘Drink een wijntje voor het slapen gaan, en alles spoelt netjes schoon!’. 

Mooi! 😉  

© Eveline – September 2015 

(Bronvermelding; nrcnext.nl en andere diversen via Google.nl) 

One thought on “Desinfecterende gel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s