Binkie!

Omdat onze kleine man voortdurend verkouden is, kreeg hij gisterochtend een KNO-opruiming. Althans… dit klinkt nu wel heel rigoureus, maar zo was het natuurlijk niet: de neusamandelen waren verdikt en moesten eruit en oorbuisjes in beide trommelvliezen erin. Een operatie van welgeteld zo’n 15 minuten, en het knulletje is in totaal niet meer dan 20 minuten onder narcose geweest. No biggie dus. Toch blijft een moederhart een moederhart.

Omdat onze grote auto momenteel bij de garage staat, moesten we inventief zijn. We hebben ook nog een oldschool MINI voor de deur staan, maar goed; tevens nog 2 dochters die op tijd op school moesten zijn. We losten het zo op: ik met onze baby-boy in alle vroege (welgeteld half 7!) op de fiets en mijn man zou met de Mini de dochters naar school brengen om kwart over 8. Wanneer Max dan uit het ziekenhuis naar huis mocht gaan, zou hij in de draagbare Maxi Cosi (waar hij gelukkig nog in past!) in de Mini mee terug rijden met mijn man en ik op het fietsje naar huis. It’s all good. Teamwork !!! 😀

We liepen om kwart voor 7 het ziekenhuis binnen en Max was harde, vrolijke kreten aan het geven. Och ventje, je hebt geen idee! Gelukkig ook maar. Die onbevangenheid. Let it be! We “checkten” in en zo’n 1,5 uur later was hij aan de beurt. Ik moest een heel non-modieus blauw pak aan en Max had een ziekenhuis-jasje aan, met daaronder zijn grote ronde pamper. Het jochie had nog niks mogen eten omdat hij nuchter moest zijn en was daar inmiddels flink chagrijnig om. En terecht! Ik mocht mee tot in de operatiezaal en daar bleken we even op de anesthesist te moeten wachten. Met een warme deken om hem heen hing hij in mijn armen en viel zowaar bijna in slaap. Mooi, dacht ik nog. Dan wordt dat narcose-kapje tenminste geen gevecht.

Hoe kon ik er zo naast zitten!

Het moment was daar en het kapje werd op z’n neus gezet. En hij begon zich te verzetten. Hij vocht als een beer en met 3 man verpleging moesten ze ‘m vast houden. Een fractie van een seconde had ik zin om, als een leeuwin, iedereen weg te duwen en m’n kind mee te grissen, maar dat doe je natuurlijk niet écht, want het is voor een goed doel. Zijn ogen waren op een gegeven moment gesloten en hij gaf nog dikke snikken na. Maar ik kon wel gaan lieten ze me weten, want hij was onder zeil. Met bevende handjes verliet ik de OK. Mijn man was inmiddels ook gearriveerd en ik vertelde hem hoe het zojuist was gegaan. Het was maar goed dat hij er niet bij was geweest, want zo zei hij, en ik citeer:

“Ik had ze allemaal neer geslagen!”.

Tuurlijk lieverd. Tijd voor koffie!

Ongeveer een goede twintig minuten later werden we gebeld dat we terug naar boven mochten om hem weer op te halen. Wat bleek? Hij was volledig van slag. COMPLEET VAN DE KAART! Ten eerste nog niet helemaal wakker, en ten tweede in paniek. De zuster stelde voor dat ik mét hem op zijn bedje zou gaan zitten en dan zouden zij ons wel naar de kinderafdeling rijden. Zo gezegd, zo gedaan. Ik voelde me ineens oppermachtig! Mijn kindje als een baby-kangoeroe bij me gebuideld, hekjes van het kinderbedje volledig omhoog en de twee zusters die ons in stilte vervoerden. Alleen de kreten van Max waren te horen. Lang en hartverscheurend.

Eenmaal terug op de kamer bleef Max huilen. Aandoenlijk. Na een uurtje kalmeerde hij eindelijk en wat bleek…. hij had gewoon flinke honger. Grote vreet! MAAR NATUURLIJK! Hij at in één keer een hele eierkoek op. En een volle fles Nutrilon. Hatseflats! Daarna ging hij als een showbinkie alle andere bedjes langs. De andere kindjes waren aan het huilen en Max stond daar maar, het binkie uit te hangen.

foto (65)

Hoe trots kan je als mama zijn. En vooral; waarop? 😛 Stond hij daar; in z’n operatie-jasje, dikke pamper eronder. Vrolijke kreten te geven. Ja, ons binkie!!!! Rete trots, echt waar :-D.

Rond de middag mocht hij naar huis. Jippie! Maar niet, voordat hij een heus dapperheids-diploma kreeg. Aaaaah =).

Diversenfoto's 005

Nog in de auto op weg naar huis viel ons binkie in slaap.

Tja… ook showbinkies hebben hun slaap nodig! 😉

© Eveline – September 2015

2 thoughts on “Binkie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s