Recept; Pizza kaas/salami. 

Vandaag in de receptenblog; zelf pizza maken. Ik heb een kaas/salami met knoflook-pizza gemaakt, maar uiteraard kan je hem beleggen zoals je wenst 👍. Hier gaan we… 

  

/// Benodigdheden; 

(Voor 2 volwassenen en 2 kinderen) 

– Zakje van 500 gr. bloem mét gist van La Tua Farina (speciaal mix voor pizza). 

– 300 ml kraanwater

– 3 e.l. Olijfolie 

– 1 t.l. Zout 

– 1 t.l. Suiker 

– +- 250 gr Mozzarella (uitlek gewicht) 

– 10 Romatomaatjes 

– +- 4 t.l. Gedroogde Italiaanse kruiden 

– Zakje geraspte kaas 

– Tapas salami plakjes 

– Knoflook 

/// Wat te doen; 

Verwarm de oven eerst even voor op slechts 30 graden. 

Start dan met de bloem (&gist) droog te mengen met de suiker en het zout in een grote kom of pan. 

Let op; indien je niet nog een zakje bloem in de vooraadkast hebt, zorg er dan voor dat je nog een klein beetje bloem uit het zakje bewaart om de deegroller mee te bestuiven (maakt het rollen een stuk makkelijker namelijk). 

  

Giet daarna het 300 ml kraanwater en de 3 e.l. olijfolie erbij. En start met kneden. Kneed zo’n 10 minuten totdat het een soepel, elastisch deeg is 

  
Maak er vervolgens een deegbal van en zet deze in een ovenschaal. 

  

Dek de deegbal af met aluminium folie. 

  
En zet dit zo’n 60 à 70 minuten in een voorverwarmde oven van 30 graden. 

Na die tijd zal de deegbal in volume ongeveer verdubbeld zijn. Haal ‘m uit de oven en zet even weg. Verwarm vervolgens de oven voor op 250 graden. 

  

Snijd de romatomaatjes kruislings aan de onderkant in. 

  
Dompel ze daarna 20 seconden onder in kokend water. 

  
Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel vervolgens het vel van de tomaat af (voor zo goed en zo kwaad als dat gaat!). 

  
Snijd daarna het vruchtvlees in plakjes. 

Snijd de mozzarella op plakjes en eventueel een knoflookje op stukjes. 

  
Als je dat allemaal gedaan hebt, pak je de deegroller en strooit daar wat bloem over heen. Maakt het rollen makkelijker en blijft het deeg niet zo plakken. 

  
Duw het deeg plat en verdeel in 4 stukken. 

  

Rol ieder stuk tot een platte pizza-bodem. Onze oudste dochter had zelf een kleine deegroller en hielp goed mee =). 

 

 Tip; rol het deeg meteen uit op aluminium folie, zodat het zo de oven in kan, en je ‘m niet eerst van het aanrechtblad moet krauwen, want dat moesten wij bij de eerste wel doen (waar de foto’s ook van zijn) en dat was eigenlijk geen doen. Dus meteen, gewoon zo; 

  
Dan ga je de pizza beleggen. Wij zijn begonnen met de salami-plakken, daarna de tomaatjes, mozzarella en knoflook. En als laatst de geraspte kaas. En breng op smaak met Italiaanse kruiden en zout. 

  
Besprenkel tot slot de pizza met wat olijfolie. 

Dan pizza voor pizza in het midden van de voorverwarmde oven leggen en dat zo’n 10 minuten per keer. 

En dan…. 

  
Snijd de pizza op stukken en smullen maar!!! =) 

Bovenstaande maaltijd kwam in totaal voor 4 personen neer op zo’n € 12,-. 

© Eveline – Oktober 2015 

One thought on “Recept; Pizza kaas/salami. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s