Positief denken

Wat het ook is, waar het ook mee te maken heeft, wanneer of hoe, ik probeer altijd wel met een positieve insteek naar dingen of situaties te kijken. Het brengt me namelijk een meer open perspectief en ik zie dan altijd meer kansen dan wanneer ik pessimistisch zou zijn. Nu weet ik ook niet goed hoe dat zou moeten hoor, negatief zijn, maar dat terzijde 😉. Klaarblijkelijk (en gelukkig) kopiëren mijn kinderen dit. 

Gisteren kwam onze jongste dochter thuis met een nog dicht pakje appelsap in haar schooltas. Dit was niet afgesproken. Ze heeft er nog al eens een handje van om te weinig te drinken en dat met een flinke geschiedenis van urineweginfecties, is weinig drinken alles behalve aan te raden. We hebben nu (op z’n minst) de afspraak met haar gemaakt; iedere schoolpauze drink je een pakje leeg. En voor iedere schoolpauze krijgt ze er dus ook één mee. Meestal gaat dit goed. Gister niet. 

Onmiddelijk schonk ik een volle beker water voor haar in, zette die voor haar neus op tafel en zei er streng bij; 

“Deze beker zal in ieder geval leeg zijn na het avondeten, begrepen?”. 

Voorzichtig knikte ze. 

Even later waren de meiden wat aan het stoeien en wat denken jullie… de beker viel om. Tot het laatste druppeltje aan toe sijpelde het water langs de tafel op de grond. Met grote ogen keken ze van de omvergevallen beker naar mij, waarop de oudste ons allen gerustellend toesprak; 

“Nou, de beker is in ieder geval leeg. Dat was de bedoeling, toch?”. 

  
© Eveline – November 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s