Boek! “Verhalen uit de ambulance” van Mariëtte Middelbeek

De titel is allesomvattend. Dit boek biedt ons een kijkje achter de schermen bij het werken op de ambulance. Waargebeurde verhalen, in één gebundeld. 

  
De achterkant vertelt; 

“24 uur per dag, 7 dagen per week zetten meer dan 4000 ambulancemedewerkers zich met hart en ziel in om hulp te verlenen aan wie dat nodig heeft. Wat zij meemaken in hun beroep delen ze met u in deze verzameling verhalen uit de ambulance.”. 

Het boek bestaat uit allemaal losse, korte (waargebeurde) verhalen. Op het moment dat ik er in begon te lezen, kon ik het maar moeilijk wegleggen. Ik heb het in twee keer uit gelezen! Het leest namelijk weg als een indrukwekkend actie-verhaal. Sommige verhalen eindigde met een lach, maar bij sommige rolden de tranen over mijn wangen. 

Het is een boek wat boeit en verschillende emoties aanspreekt. Het gaf me een beeld van de ambulance en het personeel ervan, wat ik nog niet eerder gevormd had. En uiteraard had ik al groot respect voor die mensen, maar na het lezen van dit boek ben ik me er nog iets bewuster van geworden; van het werk wat zij doen en de dingen die zij meemaken. 

Heftig, weerzinwekkend, ontroerend, spannend. 

Dit boek krijgt van mij een 8. 

Een aanrader als je benieuwd bent naar de écht, rauwe verhalen vanuit de ambulance. 

© Eveline – November 2015

One thought on “Boek! “Verhalen uit de ambulance” van Mariëtte Middelbeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s