Recept; Kalfsvlees Parmigiana

Vandaag in de receptenblog een recept van Jamie Olivier, uit één van zijn kookboeken (Jamie’s Amerika), en wel het recept; “Kalfsvlees Parmigiana”. Let’s do this =). 

  

/// Benodigdheden; 

(Voor 4 personen) 

– Paar takjes verse Basilicum 

– Olijfolie 

– 3 tenen knoflook (gepeld en in dunne plakjes gesneden) 

– 3 Ansjovisjes 

– 1 verse, rode Spaanse peper 

– 2 blikken van 400 gram gehakte tomaat (ik heb hier zelf 1 x een blik Biologische gepelde tomaten gepakt van 400 gram, en 1 x een blik tomaten in blokjes van 400 gram.) 

– Zeezout en zwarte peper 

– 200 gram verse broodkruim (ik heb hier een zakje van Panco; “Bread Crums” voor in huis gehaald.) 

– Paar takjes verse Tijm (alleen de blaadjes) 

– Een handje vers geraspte Parmezaanse kaas 

– 1 citroen

– 150 gram bloem 

– 2 grote of 3 kleine eieren (liefst Biologisch) 

– 4 kalfsoesters van 200 gram, platgeslagen tot zo’n 2 cm (ik heb hier overigens geen 4 stukken, maar 3 stukken gekocht (gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen) en ook geen 200 gram per lapje, maar 100 gram.) 

– 1 bol mozzarella (Biologisch) 

(- Ik heb er als bijgerecht(en) aardappelen en sla bij gedaan.) 

/// Wat te doen; 

Verhit allereerst de oven voor op 200 graden.

  
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en leg ze in een kommetje om ze vers te houden. 

  
Hak de malse steeltjes fijn. 

  Snijd de knofloken op schijfjes. 

 

Zet een wok met een scheutje olijfolie op matig vuur, doe er de gehakte basilicum takjes, de knoflook schijfjes en de 3 ansjovisjes in en laat dit samen een paar minuten bakken. 

  
Prik een paar gaatjes in de Spaanse peper en doe die er ook bij in de pan. 

 

Laat dit alles bij elkaar een paar minuten sissen en giet daarna de gehakte (en gepelde) tomaten-in-saus er bij. Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag, houd hem 20 minuten tegen de kook aan en voeg naar smaak zout en peper toe. 

  
Meng intussen het broodkruim in een grote kom (of pan) met de tijm-blaadjes en de parmezaanse Kaas. Rasp tevens de citroenschil erbij en meng het nogmaals goed door. 

  
Zet 3 borden klaar; 

Kruid de bloem op het eerste bord met een beetje zout & peper. Giet de geklutste eieren op het tweede bord en bedenk het derde bord met een laag van de (met tijm en parmezaanse kaas aangevulde-) broodkruim. 

  
Haal de kalfsoesters één voor één allereerst door de bloem totdat ze rondom een wit jasje hebben. Schud ze goed uit en haal ze daarna door het ei, laat ze goed uitlekken en haal ze vervolgens door de broodkruimels op het derde bord. Strooi er tevens een extra handje broodkruimels over heen en druk aan. Zorg ervoor dat het vlees overal met broodkruim bedekt is. 

  
Leg ze vervolgens apart op een bord. 

 

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en doe er een flinke scheut olijfolie in. Laat die goed heet worden en leg dan de stukken vlees in de pan. Bak de lapjes in een paar minuten per kant licht bruin en leg ze daarna op een bord met keukenpapier om uit te lekken. 

  
Zet een ovenschaal klaar (bij voorkeur van zo ongeveer 30 x 20 cm groot) en giet er de tomatensaus (zonder Spaanse peper) in. Leg er naast elkaar de lapjes kalfsvlees op. Trek vervolgens de mozzarella in stukjes en verdeel die met een paar blaadjes basilicum over het vlees. 

  
Zet de schaal voor zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas (gedeeltelijk) goudbruin is en pruttelt en strooi er dan de rest van de basilicumblaadjes over. 

In die twintig minuten kun je je bijgerecht klaarmaken, zoals wij gedaan hebben; voorbeeld aardappeltjes. En eventueel sla met een lekkere (zelfgemaakte) dressing. En verse cherry tomaatjes. 

Na die twintig minuten….. Aan tafel!!! =) 

  

Bovenstaande maaltijd kwam (in totaal voor 4 personen) neer op zo’n € 28,-. 

© Eveline – November 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s