Maar… ik ruik nog best lekker voor iemand die stinkt!

Je hebt van die moeders… die zijn geniaal! Iedereen kent er wel één; zo’n geniale moeder, die alles op rolletjes heeft lopen. Werkelijk alles! Privé, werk, sociaal, huishouden, wasgoed…. F*ckin’ alles kunnen die vrouwen! Hatelijk zijn ze. En wat nóg erger is; vaak zijn ze nog oprecht aardig en behulpzaam ook! Bah! Winking face

Ik… ben niet 1 van die moeders Face with stuck-out tongue and winking eye. Niet zozeer dat ik niet aardig of behulpzaam kan zijn, maar ik bedoel eigenlijk meer dat bij mij niet altijd alles maar op rolletjes loopt.

Ik ben zo’n moeder die haar kinderen op een luie zondagochtend gerust biscuitjes met melk als ontbijt durft te geven. En ik heb standaard minimaal 2 wasmanden schoon wasgoed aan strijk staan. En een héle volle vieze mand in de badkamer. Ik ben zo’n moeder die dan ’s avonds de kleding van de kinderen klaar legt en bij 1 gaatje in de sok denk; aaah, nog één keertje kan best. Ik ben zo’n moeder die ’s avonds zonder schaamte een glas wijn inschenkt. Twee kan ook wel, met het grootste gemak. Ik ben zo’n moeder die dan onverwachts bezoek krijgt en standaard de: “let niet op de rommel”-zin uitspreekt. Ik ben er één die ook best wel voor haarzelf durft te kiezen. Zo maar eens, een keertje dan! Ik ben een moeder die de discussie met haar 4-jarige dochter serieus snoeihard kan verliezen en dan met haar mond vol tanden staat. Ik ben er zo één die soms wel eens bij zichzelf denkt; dit pak ik volkomen verkeerd aan! En… ik ben zo’n moeder die het altijd en overal gezellig & vreedzaam wil maken, maar dat dat bij ons bijna nooit vanzelf gaat, maar waar héél hard werken aan vooraf gaat. En dat het dan net lukt. Net!

Ik doe mijn best, maar ik ben echt niet zo’n moeder waar altijd alles maar op rolletjes loopt. En ik heb het leren accepteren dat dat oké is. En menselijk. Fijn Smiling face with smiling eyes. En per slot van rekening is niets wat het lijkt… ook bij de perfect geniale moeders gaat weleens wat fout. Ook zij laten weleens steken vallen.

Ja, toch! Toch?!?!?! Face with stuck-out tongue and winking eye

Enfin, heel af en toe mag je alle muren laten zakken en gewoon alléén jezelf zijn. Geen echtgenote. Geen moeder. Geen werknemer. Geen collega. Gewoon… Je eigen ikkie. Zo was ik afgelopen zaterdagavond (zeer spontaan en niet gepland!) op een housewarming. Van onze nieuwe buuf. Stik gezellig, met allemaal mensen rond de 20. Sta je daar, als bijna 33-jarige bejaarde muts. Gek genoeg; I blended in! Er werd door enkele van de jeugd geconcludeerd dat ik er best goed uit zag voor m’n leeftijd. Het komt wel een beetje neer op; je ruikt best lekker voor iemand die stinkt, maar die grap kenden ze helaas nog niet. Nee, hallo; toen Theo Maassen die voorstelling deed, waren zij net uit de pampers.

Bij wijze van dan dusWinking face.

Op een gegeven moment kwam er een leuke, vlotte knul naast me staan. Hooguit half 20. We raakten aan de praat en hij gaf te kennen single te zijn.

“En jij?”, vroeg hij belangstellend.

Ik gniffelde en antwoordde;

“Hah! Nou, ik ben alles behalve single. Ik ben getrouwd en we hebben 3 kinderen!”.

Ik zag pure angst in z’n ogen verschijnen en ik ben er van overtuigd dat hij een nat scheetje liet. Van de schrik!

Hij taaide het snel af.

Geeft niks! Ik ben dan wel niet perfect, maar ik ruik in ieder geval nog best lekker voor iemand die stinkt Smiling face with open mouth and smiling eyes .

Perfect-mother

© Eveline – December 2015

(Afbeelding verkregen via Google!) 

3 thoughts on “Maar… ik ruik nog best lekker voor iemand die stinkt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s