Wijs het nieuwe jaar in!

Met ons gezin, mijn vader en mijn lieve vriendinnetje Soraya uit Utrecht, vierden wij gisteravond oud&nieuw. Oliebollen en champagne waren overvloedig aanwezig, een 3-gangen diner genuttigd, staatssloten in de aanslag gehad (en wel 10 hele Euro gewonnen!) en een hoop gezelligheid en leuke anekdotes paraat. 🙂

We overzagen het afgelopen jaar. De hoogte en de minder hoge punten. De juiste-ingeslagen wegen. De foute. De lessen. De humor. Het leven.

Tevens goed genoten van Herman Finkers. Zijn opmerkingen, zoals bijvoorbeeld: – ‘De kerk is tegen homo’s want dat zou tegennatuurlijk zijn. Nee, lopen over water dan!’- deden het hier in de huiskamer erg goed. Da’s toch heerlijk, zo het ouwe jaar afsluiten. =)

Na 12 uur, het vuurwerk, en het op bed leggen van de kinderen, eindigden we nog gezellig bij onze nieuwe buren (met babyphones en al natuurlijk :-P). De klok gaf uiteindelijk half 5 aan, eer mijn hoofd pas mijn kussen raakte.

Vanochtend tijdens het ontbijt was onze jongste dochter de oudejaarsavond nog even aan het doornemen. Tevens wilde ze ons laten weten dat ze het nieuwe jaar wijs gestart is en de namen van al haar vingers kent. Ze begon en noemde de duim, pink en de wijsvinger, ringvinger. Soraya liet haar weten dat dit niet helemaal klopt. De jongste dochter was het alleen niet met haar eens, waarop mijn vriendin reageerde met:

“Wie weet het nu beter, jij of ik?”.

Met een héél opgetrokken rechter wenkbrauw keek Lisa haar aan. Zij zei geen woord terug, maar haar gezicht sprak werkelijk boekdelen:

Tante Soraya, laten we het er op houden dat ik mijn middelvinger uitstekend te vinden en te benoemen weet! 😉

LLL

Lieve mensen, een heel gelukkig 2016, voor jullie allemaal :-D. 

© Eveline – Januari 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s