Onderscheiding?

Gisteren was alweer de laatste dag van de kerstvakantie. Ongelooflijk altijd hoe snel die tijd voorbij zoeft. Zeker vakantie- & feestdagen lijken in mijn optiek nog wat sneller te gaan dan andere dagen. Onzin natuurlijk, want een minuut is een minuut, maar omdat je die dagen volledig anders invult dan normaal, lijken ze vlugger te vliegen.

Ons nichtje Nikki kwam gisteren spelen, en tevens besloot ik om weer eens een dagje Indisch te kokkerellen. Ik heb daar echt plezier in en wil daar in de toekomst eigenlijk wat meer mee doen. Wellicht een Indisch-kook-vlog, of algemeen kook-vlog… of IETS like that. We’ll see.

Hoe dan ook… ons nichtje is helemaal weg van de jongste telg (onze Max van welgeteld bijna 17 maanden), en ze ging dan ook gelijk met hem spelen. Hij zei tegen haar:

“Dag-dag”,

en ze was helemaal verrast! Ik liet haar weten dat hij sinds kort, buitenom ‘mama’, meer woordjes begint te zeggen. Zoals inderdaad dag. En appel. Ankewe (dank je wel). Kiek (kijk). Mak (Max). Dit alles leek ons nichtje niet te horen… ze zat op haar knietjes tegenover Max en spelde zeer kalm, doch érg duidelijk:

“NIK…. KI! NIK….. KI!”.

Ze heeft een punt. Je moet je neefje toch belangrijke zaken als eerst leren.

Tevens stond die laatste dag van de vakantie in het teken van de was. Ondanks dat ik tussen de feestdagen en het werken door, alsnog 2 wasmanden schoon goed gestreken en gevouwen had, was er van de hele kerstvakantie stiekem toch een hoop schone was opgestapeld en verdeeld in totaal wel 4 wasmanden! Vier!!! Volle! Met een enkele Kilimanjaro on top. Ja, da’s even slikken.

Mijn man pakte ze halverwege de middag beet en ging aan ’t vouwen. Nog nooit gebeurd.

Licht zuchtend. Dat wel.

Drie uur later had hij (pas) 2 wasmanden weg gevouwen. Glunderend keek hij me aan. Hij had een hoop was gedaan, zonder twijfel. Maar of ik dat toch even wilde erkennen. Dat deed ik, want ik vond het erg fijn; hulp in de huishouding is nooit verkeerd. Maar toen ik hem liet weten dat hij daar drie uur mee bezig was geweest, wuifde hij dat weg. Dat kon toch niet. Uuuuh, ja wel hoor!! Echter… toen vond hij het alleen maar méér masterlijk van zichzelf…-.-

Die lieve mannen toch, bemoeien ze zich ook een keer met de was, willen ze gelijk een medaille. Een lintje. Een onderscheiding.

Ik heb toen maar een glaasje rode wijn voor hem ingeschonken. Na zó’n prestatie, heb je dat wel verdiend dacht ik zo ;-).

wasmand

© Eveline – Januari 2016

(Afbeelding verkregen via Google!) 

One thought on “Onderscheiding?

  1. Haha ja die van mij wil ook een lintje als hij de was gedaan heeft …
    Maar opvouwen lukt hem niet echt… Het is eerder opkreuken of oprollen of tot een propje rommelen….
    Nee dat lintje krijgt die van mij nog even niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s