Al eens eerder publiceerde ik een ander chili con carne-recept (voor dat recept klik hier), maar het recept van nu is weer op een andere manier klaar gemaakt, met ietwat andere ingrediënten en dus ook weer met een ander eindresultaat :-D. Here goes…
Ingrediënten:
(Voor 4 personen)
- 2 middelgrote uien
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- 2 t.l. chilipoeder
- 1 verse rode peper
- 1 theelepel djintan
- 500 gram biologisch rundergehakt
- 1 blik biologisch gepelde tomaten
- 1 blik tomatenblokjes
- Zeezout & zwarte peper
- Half stokje kaneel
- 2 blikken rode kidney bonen
- 100 ml water
Bereidingswijze:
Snijd de uien op stukjes.
Alsmede de knoflook.
Snijd de peper in het midden open en ontdoe van de zaadlijsten en snijd daarna op kleine stukjes.
Doe wat olijfolie in een grote braadpan en fruit de ui en knoflook.
Voeg daarna de rode peper, de chilipoeder, de djintan en zout en peper toe. Voeg dan het gehakt erbij en bak het rul, totdat alles bruin is.
Hak de gedroogde tomaten in de mixer zodat deze een soort pasta vormen.
En voeg het daarna bij het gehakt.
Voeg vervolgens de gepelde tomaten, de tomatenblokjes, het halve kaneelstokje en 100 ml. water bij het vlees. Roer goed om. Voeg naar smaak nog wat extra kruiden toe. Doe daarna het deksel op de pan en laat dit een half uur sudderen op laag vuur. Af en toe omroeren.
Laat dan de kidney bonen uitlekken.
En voeg die, ná dat half sudderen, als laatste nog toe aan het vlees. Laat dit geheel nog zo’n 5 minuten door warmen.
Wij hebben er afbak-broodjes bij gegeten. En het resultaat was…. best lekker :-D.
Smakelijk eten =).
© Eveline – Januari 2016