Een per ongelukje?

Onze jongste dochter Lisa (4 jaar) spreekt altijd van een: “per ongelukje”, wanneer er iets gebeurt wat niet de bedoeling was en dus niet expres ging. Denk aan drinken wat omver valt. Een zus die ze laat struikelen. Een plasje naast de wc. Het zijn voor haar allemaal “per ongelukjes”.

Afgelopen week waren zij en haar broertje (1 jaar) in de keuken aan het spelen. Het ging er rustig aan toe, totdat broertje-lief begon te gillen. Ik dacht dat dat met de komst van een zoontje minder zou zijn, maar hij kan het hardst gillen van allemaal. Ongekend! Ik liep richting de keuken en zag hem ineens (werkelijk zo goed als letterlijk) door de keuken heen vliegen en keihard op z’n gezicht vallen. OMG! Op de één of andere gelukzalige manier kwam hij belachelijk goed terecht, stond op, schudde zijn hoofd een keer en liep door alsof er niets aan de hand was.

Mijn hart was echter toch heel even gestopt met kloppen. Want ja; heeft hij net eindelijk wat aan gebit, zou hij het er allemaal alweer uitvallen! Gebeurde gelukkig niet. Pak van ’t hart!

Ik vroeg aan Lisa wat er nou gebeurd was! Ik had het standaard “per-ongelukjes-verhaal” verwacht. Maar, in plaats daarvan zei ze:

“Mam, hoor eens hier, het was een expresje. Ik werd gek van zijn gegil!”.

MaxEnMama

© Eveline – Januari 2016 

2 thoughts on “Een per ongelukje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s