De luier-blog

Zoals ik op mijn (blog-)Facebook al kenbaar had gemaakt, heb ik een “luiertest” gedaan. En ik, als in; ons zoontje Max van 17 maanden dus. Niet dat ik zelf met luiers heb rond gelopen. Dat zou ietwat vreemd zijn, niet waar?! Lekker “bietje” schijten op je werk achter je bureau. Of tijdens het winkelen, dat je dan…. uuuuh….  Oké, focus!

De luiertest! 

Luiertest.

De 3 merken die ik getest heb zijn: Simply Dry van Pampers, de luiers van het Kruidvat en de luiers van Toujours – Lidl. Allemaal maat 4. Laat mij allereerst beginnen met te zeggen dat wij deze 3 merken/typen luiers alle drie gewoon goed vinden! Maar ik wilde nu weleens de proef op de som nemen: welke van deze drie komt hier nu het beste uit de bus, qua prijs/kwaliteit-verhouding.

De prijzen/hoeveelheid van deze luiers variëren nogal:

Pak Pampers: €9,99 (voor 46 luiers, wat neer komt op €0,22 per luier.)

Pak Kruidvat: €9,99 (voor 56 luiers, wat neer komt op €0,18 per luier.)

Pak Toujours: €7,19 (voor 50 luiers, wat neer komt op €0,14 per luier.)

Ieder merk heb ik bij ons zoontje 5 dagen achter elkaar aan gedaan. Op de dagen dat hij naar het kinderdagverblijf ging (waar ze weer een ander merk luier hebben), heb ik er een dagje aan vast geplakt van het betreffende merk wat ik die dagen aan het testen was, omdat ik van alle drie de merken ongeveer evenveel luiers getest wilde hebben. Gemiddeld genomen komt het op 5 dagen achtereen per merk. Zowel dag als nacht.

Hieronder mijn bevindingen.

Luiers van Toujours (Lidl) 

006

De eerste indruk van deze luier is goed. Normale dikte, normaal gewicht. Tevens is de luier flexibel en heeft een fijne pasvorm.

003

De luier ging goed aan bij ons zoontje en hij kon er heerlijk goed in rond banjeren. In die vijf dagen dragen van deze luier, heeft ons zoontje geen enkele lekkage gehad. Ook niet bij de zogeheten “spuit-luiers” en óók niet na de nachten. Alles bleef binnen de lijntjes, zullen we maar zeggen! Zijn billetjes bleven mooi gaaf en er kwam geen luieruitslag.

Algemene conclusie van deze luier: eerlijk gezegd, fantastisch!! 

Luiers van het Kruidvat

Luiertest 001

De eerste indruk van deze luier is ook goed. Gewoon het gebruikelijke materiaal, wel iets dikker dan de Toujours-luier. Bij het aandoen van de luier bij onze baby/dreumes viel mij gelijk de flexibele band op aan de achterkant. Erg fijn, en ook deze luier paste dan ook prima. Het lijkt wel alsof de baby door die flexibele band iets meer bewegingsvrijheid krijgt. De luier “deint” met alles mee.

Luiertest 003

Ook bij deze luier geen lekkages gehad. En dat had best gekund, want er zaten enkele explosies bij ;-). Tja, en je kunt het een baby niet kwalijk nemen hè? 😀

Algemene conclusie van deze luier: helemaal prima! 

Luiers van Pampers (Simply Dry) 

Luiertest 005

De eerste indruk van deze luier is, net zoals de andere twee merken ook gewoon goed. Pasvorm is prima en ligt goed in de hand, en de pamper is makkelijk en snel aan te doen. Aan flexibiliteit ontbreekt het ook hier niet.

Bij het gebruik van deze luier hebben wij (heeft Max dus) één lekkage gehad: na een nacht, in de ochtend was hij een keer helemaal nat. Aiiiii! 😦 Maar goed, kan een keer gebeuren. Doet niet af aan de luier natuurlijk, god mag weten hoeveel er in is gegaan ;-). Ik heb de pamper (alsmede de andere geteste luiers) verder niet gewogen na de nachten. Tot zó ver gaat mijn test dan ook weer niet.

Hoe dan ook, wat ik wél heb moeten concluderen is dat er een ontzettend onaangename geur van de Simply Dry pampers af kan komen, zelfs al is er nog maar een klein beetje in geplast. Dat hebben de twee andere merken niet (en ik kan me dat bij andere types van de Pampers, zoals de Baby Dry, óók niet herinneren). Kijk, en nu is een vieze luier niet voor niks een vieze luier en dus níet om aan te ruiken, maar het valt gelijk op. Zonder dat je hem onder je neus hebt hoeven schuiven.

Algemene conclusie van deze luier: gewoon goed, op het af en toe onaangename geurtje na. 

DE UITKOMST !!! 

Als ik mijn eigen bevindingen bij elkaar “optel en aftrek” en dan kijk naar de prijs die de luiers kosten, kan ik niet anders dan concluderen, dat de luiers van de Lidl (de Toujours dus) als allerbeste uit deze test komen: prima pasvorm, flexibel, geen lekkages, geen uitslag en geen onaangename onnodige geurtjes na kleine plasjes. Als je je dan bedenkt dat je voor zo’n pak 7 euro 19 betaalt en daar 50 luiers (!) voor krijgt, is het bijna lachwekkend.

Het is natuurlijk wel zo dat ieder kind en ieder baby-billetje anders is. De één zal gigantische luieruitslag van een bepaald merk krijgen, terwijl de ander bij dat merk nergens last van heeft. De één alleen maar lekkages bij een bepaald type luier heeft, en de ander juist alles binnen de lijntjes houdt bij precies datzelfde merk. Deze test is gedaan op óns kind, als 17-maanden-oude-dreumes, in een tijdsbestek van iets meer dan 15 dagen, en het zijn puur persoonlijke bevindingen. 

Maar hoe dan ook: LIDL TOUJOURS it is, voor ons kind. =)

Ik zou zeggen: fijne (droge!) avond allemaal. Ook namens Max. 😉

foto (54)

© Eveline – Januari 2016

4 thoughts on “De luier-blog

  1. Leuk om te lezen. Wij gebruiken altijd kruidvat luiers voor ons zoontje en hebben daar prima ervaringen mee. Ik vind pampers namelijk echt te duur. Ik was altijd al benieuwd naar de toujours luiers van de lidl dus die ga ik nu zeker een keer proberen!

  2. Leuke test! Ik ben zelf altijd fan geweest van Pampers. Maar kies dan wel voor Baby Dry, ook voor overdag. Als je goed zoekt kun je altijd wel ergens een aanbieding vinden. En ik vond op https://www.familysupply.nl/luiers een mogelijkheid om eigen maandbox samen te stellen waarin je ook luiers kunt toevoegen. Die zijn ook best goedkoop en worden dan iedere maand thuisbezorgd. Wel zo makkelijk!

    Groetjes,

    Mari

  3. Kruidvat merk luiers beviel bij mijn kleintje wat minder. Ik kies ook eigenlijk altijd voor Baby Dry, deze zitten naar mijn idee toch wat beter. Ze zijn wat duurder maar op http://www.pamper-aanbieding.nl staat meestal wel een actie waar je een goede aanbieding kunt krijgen. Misschien binnenkort ook maar de Lidl Toujours proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s