Recept: Spitskool met gehakt en puree

Vandaag in de recepten-blog een receptje, waarbij ik geïnspireerd ben door een goede vriendin (dank u 😀 ): spitskool met gehakt, curry-&hot curry-poeder en vers gemaakte aardappelpuree. Hier gaan we…

Divsersen2 001

Ingrediënten

(Voor 3 á 4 personen)

  • 500 gram (biologisch) gehakt
  • +- 450 gram spitskool (dus zo’n 1,5 zakje van 300 gram)
  • 1 kilo aardappelen
  • Zakje “jus met uitjes” van AH
  • 2 teentjes knoflook (indien gewenst!) 
  • 1 ui
  • 25 gram – &  50 gram halvarine
  • 2 e.l. Zaanse mosterd
  • 200 ml halfvolle melk
  • Curry-kruiden
  • Hot curry-kruiden (indien gewenst!)
  • Zout & peper

Bereidingswijze:

Start met de aardappelen te schillen, halveer ze en kook ze daarna in zo’n 20 minuten gaar in water met een snufje zout.

Divsersen2 007

In die 20 minuten kun je mooi verder met de rest. Bak het gehakt rul in een grote hapjes pan of wok en voeg wat peper toe.

Divsersen2 008

Voeg daarna beetje voor beetje de 450 gram spitskool toe en roerbak het tot het zacht is.

Divsersen2 010.JPG

Snij de ui op stukjes, alsmede de knoflook en doe die er bij in de pan/wok. Goed omscheppen.

Divsersen2 011

Voeg daarna wat snufjes curry-poeder toe (naar eigen inzicht) en indien gewenst ook wat hotcurry-poeder. Ik heb er behoorlijk wat snufjes in geschud, lekkerrrrrr :-D.

Divsersen2 018

Goed omscheppen op laag vuur.

Divsersen2 020

Zet een klein steelpannetje op het vuur met 50 gram boter (om de jus klaar te maken).

Divsersen2 012

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de jus vers te maken, alleen ik heb ‘m voor dit recept uit een pakje gehaald. OOOOOHHH! 😉 Wanneer de boter gesmolten is, nog vóór dat ‘tie bruin wordt, strooi je de inhoud van het zakje erbij, alsmede een glas water (glas van normaal formaat). Goed roeren, bij voorkeur met een garde. Vuur laag zetten en geduld hebben tot de jus dik is. Goed blijven roeren.

Ondertussen zullen de aardappeltjes ook wel klaar zijn. Dat wordt stampennnn!!! Voeg bij de aardappelen de 200 ml melk toe, de 2 eetlepels mosterd en de 25 gram halvarine. En dan de stamper pakken en je gang gaan…

Divsersen2 024

Wanneer alles zo’n beetje klaar is, is het tijd om op te scheppen….

Divsersen2 023

We hebben er van genoten =). Zélfs de kindjes…. ;-).

© Eveline – Februari 2016

One thought on “Recept: Spitskool met gehakt en puree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s