V”alleen”tijn?

Gister was het weer al zover: Valentijnsdag. ❤  In mijn ogen een mooie dag. Overigens niet meer of minder mooi dan andere dagen hoor, daar niet van, maar wel een dag om je dierbaren te laten weten dat je van ze houdt. En DUH, uiteraard doe je dat het hele jaar door ook (als het goed is) en niet alleen op die dag, maar mijns inziens is het een mooie gelegenheid om de nadruk er een beetje op te leggen. En dus niet alleen voor je partner, maar ook eventueel voor je kinderen, andere familie en je beste vriendschappen. En dat het dan oorspronkelijk ooit louter voor de anonieme aanbidders was…. wat geeft het? Een liefdevol leuk kaartje in je brievenbus, is toch altijd aangenaam? Ik heb er zo’n 20 verstuurd 😀 en mocht er zelf ook een aantal van de postbode in ontvangst nemen. Dat is toch genieten?!

Je hebt van die piszeikerds die dan zeggen:

“Pfff, waarom uitgerekend op die dag een kaartje? Waarom niet gewoon op een andere dag? Een willekeurige dag gaande het jaar?!”.

JA DOE DAT DAN OOK! Degene die zulke dingen het hardst roepen, zijn meestal de mensen die de rest van het jaar ook NUL aan kaartjes versturen. NUL bloemetjes. Nooit een extra attentje. Dat kunnen ze mij in ieder geval niet aanrekenen: ik stuur het hele jaar door kaarten en kleine attentjes. 😀 (En inderdaad: attentjes is geen woord. Dat heb ik ter plekke verzonnen. 😉 )

Anyway…. dan heb je ook nog de enkele single-ling, die het op de één of andere manier uitgerekend op Valentijnsdag niet kunnen verkroppen dat ze single zijn en heel rebels roepen dat ze het een stinkdag vinden. Enerzijds natuurlijk misschien wel begrijpelijk, anderzijds…waarom zou je niet hartstikke happy single kunnen zijn, óók op valentijnsdag? Ga met een vriendin uit eten. Verras je ouders met een ontbijtje. Of… nog veel beter: geef jezélf een lekker ontbijtje, aan de deur afgeleverd. Het hoeft volgens mij beslist geen v”alleen”tijnsdag te zijn. Mijn man moest gisteren werken en dus was ik met de kindjes (ook) alleen thuis. Maar een saaie, eenzame dag? Beslist niet. Buitenom de normale huishoudelijke taken (die ook op díe dag gewoon door gaan) hebben we spelletjes gespeeld, croissantjes gebakken en een stuk gefietst.

Mijn man vindt Valentijn onzin. Tóch moet ik zeggen dat hij het nog nooit een jaar heeft overgeslagen. Maar…. ook ieder jaar wel met een kleine rebelse noot eronder. Zo kreeg ik een aantal jaar geleden een práchtige roos in een lange vaas. Mooi kaartje eraan. Alles wat je er van verwacht…….. Op 15 februari. 😉 Mooi toch!

Dit jaar neemt hij ons mee uit. Het hele gezin. Voor een culinair hapje buiten de deur. En zoals verwacht, lekker met zijn kont tegen de krib aan: níet in het Valentijns-weekend, maar later in februari. En het is níet voor Valentijn. Het is het níet-valentijns-diner. 😛

God bless him =). Ik verheug me er op.

Hoe was jullie Valentijnsdag? Heb je het met je geliefde gevierd of in je uppie, met een dekentje, warme choco en Netflix op de bank? Ach, als je er maar een mooie dag van hebt gemaakt, zoals van alle andere dagen in het jaar :-D. 

Love1

© Eveline – Februari 2016

One thought on “V”alleen”tijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s