Sport-springtouwen

Onze kinderen mogen op de sport gaan die ze maar willen, op één voorwaarde en dat is dat ze van ons allereerst moeten beginnen met zwemmen. Er gebeurt niets op ander activiteiten-vlak, voordat minimaal het A & B-zwemdiploma binnen “gehengeld” is. Is dat het geval…dan mogen ze zelf een sport of club kiezen.

Onze oudste dochter is nu 8 en koos na haar B zwemdiploma voor ballet, waar ze nu alweer voor het tweede jaar op zit. Erg leuk 😀 . De jongste dochter wordt dit jaar vijf en start dus met zwemles in september. De dreumes-boy is pas één. De enige sport die hij momenteel beoefent is z’n luier zo vol mogelijk schijten. Ook een kunst! Maar meestal lukt het 😉 .

Anyways, ondanks dat de jongste dochter vanaf september de komende 1,5 jaar onder de pannen zal zijn met zwemmen en pas dáárna zelf een sport of clubactiviteit mag kiezen, is ze er wel al helemaal uit wat dat dan wordt, tegen die tijd. Ze rent namelijk al een jaar. En ja…. als in: echt!!! Als we gaan wandelen zet zij het bijna altijd op een sprint. Als we naar de eendjes gaan, vliegt zij meermaals de vijver daar rond. Ze houdt het langer vol dan de rest van het gezin en nog op een pittig tempo ook. En dat met 4 jaar! Kortom; ze wil op “rennen”. Het woord atletiek is nog te moeilijk om uit te spreken, dus ze houdt het op rennen.

Gister kwam ze stilletjes naar me toe en keek nogal bedenkelijk. Toen ik vroeg wat er was, reageerde ze met:

 

“Ja mam, ik wil op rennen! Nou, dat…. of springtouwen! Mag dat ook?”. 😉

Springtouwen

© Eveline – Februari 2016

3 thoughts on “Sport-springtouwen

  1. Tegen de tijd dat ze effectief moet beslissen zal het misschien alweer iets totaal anders zijn 😀 Of misschien blijft ze bij haar keuze, zou natuurlijk ook kunnen… Goed dat je eerst het zwemmen vooropstelt! Ik hecht daar zelf ook wel veel belang aan, aan zwemmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s