Beauty-item; Lots of hair!

Terwijl ik aan mijn net gekregen latte macchiato begon te nippen, ging zij eerst verder met de andere klant die ze net in de verf aan het zetten was. Een klant, die speciaal uit Goes door de Westerschelde tunnel naar het kleine dorpje “Hoek” in Zeeuws Vlaanderen was gereisd, om bij haar in de kappersstoel te kunnen zitten. Professioneel en snel ging ze te werk, maar had ondertussen tevens tijd voor een belangstellend praatje. Kort daarna was ik aan de beurt.

LotsOfHair

Lotte Kramer (29 jaar) is sinds dit jaar haar eigen kapperszaak (weer) begonnen, genaamd: “Lots of Hair“. Ze heeft een klein salonnetje aan huis, met alles er op en er aan, maar knipt ook (indien gewenst) bij de mensen thuis. Ik zocht haar op, omdat mijn haar ook drastisch weer toe was aan een opfrisbeurt, om van de “dakloze”-look af te komen 😉 . Tijdens het knippen en kleuren hadden we mooi de gelegenheid voor een babbel.

Lotte1

Al eens eerder had Lotte haar eigen kapperszaak opgestart, maar daar is ze ruim 1,5 jaar geleden mee gestopt. Waarom? Ze was toen cónstant aan het werk.

“Het lot van een perfectionist!”, grapt ze.

Lotte vertelt dat ze soms wel zes dagen per week werkte, van ’s morgens tot ’s avonds. Ze maakte gerust 70 werkuren op een week, maar de koek is natuurlijk een keer op. En oh boy, was die op! Lotte voelde zich fysiek en mentaal tegen een burn-out aan leunen en het was tijd om spijkers met koppen te slaan. Toe aan rust! Stoppen met de eigen zaak en tot zichzelf komen waren de eerst volgende stappen. En…. terug in loondienst. Ja, in loondienst! De rekeningen moesten toch betaald worden en dus ging ze onder een baas verder met het kappersberoep. Maar toen Lotte de rust opnieuw gevonden had en alles weer lekker op de rails, begon het toch weer te kriebelen. Ze is een geboren ondernemer en komt het best tot haar recht in een eigen zaak, met eigen regels en met eigen producten. Producten waar ze achter staat (in dit geval: L’Oréal).

Ik vroeg me meteen af of ze nu dan niet wéér banale werkweken maakt, maar Lotte glimlachte en wist mij te verzekeren dat ze nu haar grenzen kent en ze ook niet bang is deze in kaart te brengen. Niet alleen bij en voor zichzelf, maar ook naar haar omgeving en klanten toe. Ze werkt nu 4 dagen per week, maximaal 9 uur per dag. Een mooie fulltime job, waarin ze kan doen, wat ze het liefst doet: zelfstandig met “haar” bezig zijn. Ze is niet veranderd ten opzichte van een aantal jaar geleden, louter een betere versie van zichzelf, aldus Lotte.

Op mijn vraag of ze er moeite mee heeft (of heeft gehad), om “ineens” grenzen aan te geven en dus ook wel eens nee te zeggen, liet ze weten:

“Nee tegen een ander, is ja tegen jezelf!”. 

Wat een prachtige uitspraak van een prachtig mens. Een kapster die weet waar ze mee bezig is en je pas laat gaan, wanneer je coupe perfect is.

“Als je snel buiten wil staan, moet je niet bij mij zijn!”, gniffelt ze.

Eenmaal bij haar in de stoel, ga je pas weg als je haar piekfijn zit, en het liefst nog geföhnd en al. Ze verzuchtte dat ze eigenlijk niet kon begrijpen waarom sommige kappers hun klanten met nat haar laten weggaan. “Onbegrijpelijk!”.

Of ze nu haar doel bereikt heeft in haar leven, gaf ze te kennen dat het altijd beter kan. Ieder jaar gaat ze opnieuw op cursussen omdat ze vindt dat je als kapper altijd moet bijleren en de nieuwste trends in de gaten dient te houden.

“Als je denkt al je doelen bereikt te hebben, dan heb je de lat te laag gelegd!”.

Lots of hair!

Een ontzettende aanrader als je in Zeeuws Vlaanderen woont en opzoek bent naar een kapper.

Dus…. toe aan een knip en/of verfbeurt? En dit in combinatie met een vriendelijk gesprek en een kopje koffie of thee? Neem contact op met Lotte (klik hier voor de Facebookpagina van Lotte Kramer of bel haar op nummer: 06-53638316).

Foto'sVanAlles 338

© Eveline – April 2016

One thought on “Beauty-item; Lots of hair!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s