Klein lief lulletje!

Het was geen fijne nacht geweest. Om 3 uur ’s nachts vond onze zoon Max (1,5 jaar) het welletjes met slapen. Hij wilde spelen en was hoogst verontwaardigd dat wij niet mee gingen in zijn enthousiaste statement. Wij wilden namelijk slapen, wat mij een vrij logische beslissing lijkt op dat tijdstip.

Max respectfully disagreed.

Enfin, het bleef maar duren en we hebben hem toen (ouderlijk erg zwak en ongetwijfeld onpedagogisch) bij ons in bed gelegd, onder het mom van: dan wordt er in ieder geval geslapen. Slaap, iets wat we desperately nodig hebben. Even was Max stil en we doezelden weer weg. Op naar mooie dromen, witte stranden en een mooie blauwe lucht.

Tot ik plots iets hoorde. Piep-piep-toet-piep-toet. HUH?! Wat bleek; Max had op de één of andere manier mijn gsm (die tevens dient als mijn wekker) te pakken gekregen. Hij had zo vaak op verschillende inlog-cijfertjes gedrukt dat mijn toestel COMPLEET geblokkeerd was. Al eens eerder had hij zoiets gedaan, maar toen was mijn gsm slechts luttele minuten out of order. Nu zag ik in beeld staan: ‘Toestel min. 60 minuten geblokkeerd.’. WAT??? Woest griste ik de mobiel uit zijn handen en stekkerde met zoonlief naar beneden.

Zit je dan. Tegen vier uur in de nacht. Hoi!

Af en toe waren er gelukzalige momenten van korte tukjes op de bank, maar grotendeels had Max géén behoefte aan slapen. Niet in zijn bed, niet in ons bed, niet op de bank. En dan kon ik ‘m wel alsnog midden in de nacht terug op z’n bed zwieren en gewoon maar (even) laten huilen, maar dat stadium waren we inmiddels ver gepasseerd en bovendien zouden de dochters er wellicht ook nog van wakker worden. Gezellig met z’n allen wakker op dat tijdstip. Nee dank u feestelijk. Tegen de tijd dat mijn wekker ging (mijn mobiel was dus weer alive & kicking) sliep meneertje. Op de bank. JA DAT ZAL WEL JA! Het was overigens van korte duur, want toen ik van de bank glipte, werd hij wakker. Tijd voor ontbijt.

Het was Koningsspelen en dus had ik alle kindjes in het oranje gehuld. Het leverde een prachtig plaatje op.

13082774_1131764493510874_6638492303353606195_n

Van de slapeloze nacht was niets meer te merken, behalve dan mijn wallen, bungelend op mijn knieën. Opa (mijn vader) kon de meiden gelukkig naar school brengen (manlief was namelijk ook alweer even vertrokken naar zijn werk) en dus bleven Max en ik over. Ik mezelf vervolgens zo goed als mogelijk wat opgefrist en opgemaakt (voor zover dat nog zin had dan 😛 ), een kammetje door het haar, een tandenborstel door de mond en een deo’tje onder de oksels. Hier moest iedereen het voor vandaag mee doen: I couldn’t do better than this today. 😉

Toen ik, net aan de tijd,  terug beneden kwam en onze zoon in z’n jas wilde hijsen, zag ik dat meneertje in de mand van onze hond was gaan zitten en de volledige inhoud van die zijn drinkbak over z’n broek had gegooid. Alles was nat. Max z’n onderkant, de mand, de vloer. Dweilen maar.

“LUL!”, ontschoot mij, per ongeluk.

Maar er meteen achteraan: “LUTJE!”.

Dat klinkt wat liever hè; lul-letje.

Dus, hup, met dat kind weer naar boven. Alles weer maar uit doen dan! Gelukkig was z’n vet coole oranje H&M-shirt nog droog. Pfjieuw. Toen ik z’n romper open deed zag ik het meteen: het was niet alleen nat, maar de volledige randen waren met stront-omrand. Ik deed zijn pamper open en kwam tot de schrikbarende conclusie dat Max tot aan zijn kruin onder de bruine derrie zat. Fijn.

Zo goed en zo kwaad het kon alles van hem uit gedaan. Terwijl ik zelf inmiddels ook tot aan mijn ellebogen onder de drek zat, drukte ik met mijn nog-schone-rechter-wijsvinger op het openings-lipje van de “billendoekjes-box”. Het deksel opende zich netjes en…. WAREN DE DOEKJES OP!!!

Tuurlijk. YOU HAVE GÓT TO BE KIDDING ME!!!!

Was not kidding. Doekjes waren op. Nieuw pak beneden. SURE!

Toen we eindelijk, in een race tegen de klok, in de auto op weg naar het kinderdagverblijf zaten (Max inmiddels volledig schoon gewassen en wel) keek ik in mijn achteruitkijkspiegel en zag het kleine aapje lachend terug kijken.

Ik smolt.

Klein lief lulletje.

12744432_1093140460706611_8435902966414013973_n.jpg

© Eveline – April 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s