Reisverslag 3; On the road

In de maanden juli & augustus publiceer ik deze zomer op de woensdagen (een enkele woensdag uitgezonderd!) een reisverslag, wat ik schreef tijdens mijn backpackreis door Australië in 2005. Ik stapte in mijn eentje op 21-jarige leeftijd op het vliegtuig (met een groep van Australian Backpackers) en heb 3 maanden lang gebackpackt en de tijd van mijn leven gehad.😀

MeInAustralia

Neem in deze blog-reeks een kijkje in het leven van een backpacker =). 

© Eveline – Juli 2016

////////////////////////////////

Canberra, 24 januari 2005, 04:26 PM (ofwel: half 5 ’s middags) 

Wazzup everybody?!?!

Hoe gaat het er allemaal mee in het kikkerlandje? Hier in het grote Australië nog steeds alles op het gemakje. Uiteraard wel weer een hoop meegemaakt, haha, what else?! Ik zal beginnen, daar waar ik de vorige keer vol goede moed was geëindigd; bij het gehoopte feit dat we diezelfde dag (dinsdag de 18e) dan eindelijk weg zouden rijden uit Sydney. Ja. Het gehoopte feit. Nou mensen, dat ging dus NIET door !!! Nadat we op internet hadden gezeten en ons uit ons hostel hadden gecheckt, bleek de wagen nog helemaal níet klaar te zijn, zoals ons wél was beloofd. GRRRRR! Achteraf was gebleken dat de versnellingsbak toch ook niet helemaal in orde was en deze wilden ze eerst vervangen voordat ze ons op de weg stuurden (en oké, dat is natuurlijk fair en zeer veilig, maar bracht wel weer ergerlijke vertraging én kosten met zich mee). Enfin, woensdag of donderdag zou de auto dan eindelijk klaar zijn en uiteraard hadden wij al rekening gehouden met donderdag, want ja, heeeeey: IT’S US!!! 😉 . Goed, de dinsdagavond zijn we met een clubje gaan eten bij hotel Williams, waar het op dinsdag voor 5 dollar eten is en ja mensen: je bent een backpacker of je bent het niet, haha. De woensdag hebben we niet veel uitgevroten: beetje geshopt, beetje gehiked, beetje rond gekeken, beetje van alles eigenlijk wel. Sydney is heerlijk, echt waar hoor,  alleen zó… ontzettend…. duur !!!! Amai!

IMG_0326

De donderdag brak aan en RARA… wat gebeurde er??? AUTO NOG STEEDS NIET KLAAR !!! Toen dachten we echt: ‘Oké, we gaan nu een immense rel trappen!’. Maar dat deden we niet. We zijn fatsoenlijke, weldenkende mensen. Meestal dan. Soms. Laat maar. 😉 Hoe dan ook…. de garage bood wel aan om de extra nacht hostelkosten te betalen voor ons. En daar konden we zeker mee leven!

IMG_0372

Die avond zijn we vervolgens wederom een hapje gaan eten bij hotel Williams, en namen een wijntje. En daarna nog één. En nog één. En nog één. En nog één. En toen een cocktail. En nog een cocktail. En nog één. En toen twee tegelijk. Ennuh… ja…. you get the picture. Jullie zullen dan ook begrijpen: onze vrijdagochtend (en dan met name; míjn vrijdagochtend) was niet zo heel erg toppie-de-poppie. Ergste kater ever !!!! Ik ben oprecht nog nooit ziek geweest van een kater! (Notitie die ik er nu, 27 juli 2016 bij zet: tot op de dag vandaag is dat ook werkelijk nóóit meer op die manier voor gekomen, so it is safe to say; dat dat de ERGSTE KATER EVER was. Lol….)!. Nah ja, geen goed begin van de dag dus, terwijl vrijdag dus wel DE dag was: dé dag dat we dan eindelijk… jawel…. uit Sydney zijn weg gereden. JOEPIE !!! Van Sydney de oostkust naar beneden. YEAH !

Australië

Tijdens het rijden naar de nog onbekende volgende plaats, zijn we fantastische uitzichten tegen gekomen. Echt adembenemend gewoon. Soms hadden we gewoon het gevoel dat we door Oostenrijk of Zwitserland reden, zo ontzettend groen, zo bergachtig en prachtig! Het enige verschil was echter wel, dat er aan onze linker kant een fenomenale zee lag, met een onvoorstelbaar wit strand. Tja, verschil moet er wezen ;-). Net na Wollongong reden we langs de kant van de weg naar een parkeer-picknick-plaatsje, om daar rustig ff wat te eten en te drinken. Lekker noodles gemaakt op ons gasbrandertje (werkt als een tiet!) en van het mooie weer genoten. Toen we de radio aan wilden zetten in de auto, ging het alarm af (we wisten niet eens dat we een alarm hadden! The joke is on us!). En 3 x raden: we kregen het dus niet meer uit! Soms ging het uit zichzelf uit, maar ging kort daarna weer lekker hard loeien. Net een koe en dat in de middle of nowhere. Australische ANWB wéér gebeld dus. En ja, die lieten weer even op zich wachten, dus in die tussentijd hadden we ons even op de matrassen neergelegd voor een kort tukje. Lekker hoor; een bed in je auto! 😀 Uiteindelijk kwamen ze… en ja wel: het alarm ging wéér af. Achteraf konden we om dit alles natuurlijk heel erg lachen, want het past weer typisch in ons straatje van de laatste tijd! De ANWB heeft het alarm er vervolgens maar gewoon uitgesloopt. Mooi! We hebben het toch niet nodig, we wisten niet eens dat we het hadden.

MeInAustralia3

Na het alarmgebeuren reden wij Kiama in waar we besloten een nachtje te blijven. De 1e camping waar we binnen liepen (aan Kendall beach) had helaas geen plek meer voor onze (slaap-) auto. De 2e camping wel, en die was aan East-beach. Wow, wat een paradijsje op aarde is dat: aan het strand, super aardige mensen & alle faciliteiten aanwezig. Eenmaal ingecheckt (tegen 7 uur ’s avonds) zijn Kim en ik eerst de auto gaan inrichten; alles een ‘vaste’ plek gegeven, gordijntjes gemaakt, matras goed gelegd, etc.! We zouden eigenlijk maar 1 nachtje blijven, maar hadden het direct al zo naar ons zin dat we besloten 2 nachtjes te blijven. Wat kon ons het schelen! Lekker het strand bezocht, zalig! Toen we tegen 9en eindelijk wilden gaan eten, kwamen we in gesprek met een grote Australische groep (familie & kennissen van elkaar) die net klaar waren met eten. Ze gaven ons kip mee voor op de BBQ (die een paar meten verder op stond) en sla & brood. Lekker gegeten! Voor de dag daarna werden we door 1 van de gezinnen die er bij zat uitgenodigd om weer te komen eten bij hun. Tja, zo’n gezellig aanbod slaan we niet af natuurlijk. Enfin: die avond was het eerste nachtje in de auto slapen !!! En guess what: héérlijk gemaft. 😀

EvelineAtTheEastCoast

De zaterdag hebben we een eitje gebakken in onze eigen auto-keuken :-D. En zijn we onze kleding gaan wassen. Ook dat hoort er bij; met muntjes in een algemene wasruimte je wasgoed wassen en ophangen aan de bomen. HA! =) Daarna op het strand gelegen en wat was het toch weer een lekker weertje!!! Graadje of 28! Wat een leven!

Die avond zijn we dus bij dat Australische gezin aangeschoven die ons hadden uitgenodigd, waar we werkelijk met open armen werden ontvangen. WOW! Het was echt mega gezellig en het eten was erg goed. Na een wijntje of 3 zijn we, heel verstandig, weer terug richting auto (a.k.a slaapbunker) gegaan en zijn als roosjes in slaap gevallen. In die stationwagen slaapt dat helemaal nog niet zo verkeerd hoor mensen! 😉

Gister (zondag dus) hebben we afscheid genomen van de 1e camping en de aardige mensen die we daar hebben ontmoeten, en vervolgden onze reis vanuit Kiama richting de hoofdstad: Canberra. Door sommige mensen was ons afgeraden naar de hoofdstad te gaan omdat er niks te doen zou zijn, maar door anderen werd ons juist aangeraden om er wél naar toe te gaan. En inderdaad; als je dan toch zo lang in een land rondreist, moet je minstens 1 dagje in de hoofdstad geweest zijn. Het was een stevige lange rit er naar toe, en tevens best spannend zo nu en dan. We reden soms door hoge gebergten en door enorme mist (ofwel; gewoon echt letterlijk door de wolken, omdat we zo hoog zaten) en het was fascinerend en eng tegelijkertijd. Ook reden we af en toe door van die piepkleine oude dorpjes heen, wat gewoon een kost voor het oog was/is. In één van die dorpjes: Brainwood (iets groter dan de omliggende dorpjes) zijn we gestopt om te tanken en een ijsje te eten.

Brainwood

Wat een gave ervaring, dit hele reizen !!!! Je komt nog eens ergens! 😉 Anyways, Canberra uiteindelijk gevonden en zijn we ingechecked bij onze 2e camping. Veel rustiger dan de vorige, hoewel ook netjes en verzorgd en natuurlijk toch nog altijd ongeveer 10 dollar goedkoper dan een hostel (per persoon!).

TABE_107677_Old_Parliament_House

Vandaag zijn we het centrum van Canberra in gegaan. Na eerst en van al (eindelijk!) uitgeslapen te hebben en te douchen + ontbijten, zijn we naar het ‘Old Parliament house’ gegaan en hebben daar een rondleiding gehad. Daarna zijn we de city in gegaan. Winkeltje hier, winkeltje daar. Aangezien we backpackers zijn, kunnen we natuurlijk niet al te veel geld uitgeven aan ‘onzin’, maar een leuke witte hotpants, een truitje en een starbucks-koffie konden niet ongemerkt aan mijn oog (& portemonnee) voorbij gaan. En nu zitten we ergens boven een winkel in een grote internet-ruimte ons verhaal weer te doen :-D. Jippie!

Ik heb nu al in de gaten dat, hoe langer je ‘on the road’ bent als backpacker, hoe meer je dingen gaat waarderen. Random dingen! Je neemt ook met minder ineens genoegen: onze boterhammen bijvoorbeeld waren wat klef geworden in de auto. Thuis zou ik ze allang in de vuilnisbak gedonderd hebben! Nu doe je dat gewoon niet zomaar. Het is namelijk of dat kleffe brood vreten, of je hebt op dat moment gewoon even geen lunch. Punt. Dus mensen: je leert hier tevens de waarde van eten, drinken en spullen kennen. Tevens kan ik jullie melden dat ik iedereen van het thuisfront al echt wel een beetje mis gewoon. Maar dat is gezond, niet waar?! 😛 Het is hier nog steeds super en Kim & ik kunnen ook nog altijd erg goed overweg. Ook niet geheel onbelangrijk hahaha.

Dit was het weer mensen, hoewel samengevat (for real!), maar nu zijn jullie weer enigszins op de hoogte. Morgen vertrekken we weer uit Canberra, terug naar de oostkust om onze reis te vervolgen naar de Great Ocean Road. COOL! Ik ben benieuwd….!

Great-ocean-road

Tot hoors en tot snel!

Groetjes, Eveline 

////////////////////////////////

NB: De reisverslagen waren origineel geschreven zonder foto’s (die publiceerde ik toentertijd wel via een fotowebsite, maar stonden niet in mijn reisverslagen zelf). De foto’s heb ik er nu achteraf bijgevoegd! Een aantal zelfgemaakt uit eigen archief dus, en een aantal verkregen via Google.nl !) 

2 thoughts on “Reisverslag 3; On the road

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s