Reisverslag 9; Cairns, Freshwater, b-day, Port Douglas & more!

Met het nieuwe blogrooster ingevoerd, zal ik voorlopig op de woensdagen (een enkele woensdag uitgezonderd!) een reisverslag blijven publiceren, wat ik schreef tijdens mijn backpackreis door Australië in 2005. Ik stapte in mijn eentje op 21-jarige leeftijd op het vliegtuig (met een groep van Australian Backpackers) en heb 3 maanden lang gebackpackt en de tijd van mijn leven gehad. 😀

MeInAustralia

Neem in deze blog-reeks een kijkje in het leven van een backpacker. 

© Eveline – September 2016

////////////////////////////////

Cairns, 21 maart 2005, 04:02 pm (ofwel 4 uur ’s middags)

G’day mates,

Halloooootjes! Hoe gaat het allemaal met jullie? Hopelijk alles goed. Hier met ons ook hoor =), we hebben weer een hoop gedaan en meegemaakt, dus ik vond het wel weer tijd voor een reisverslag :-D. Here goes…

Vorige week zaterdag (12 maart) hebben we onze vlucht gepakt van Alice Springs naar Cairns en kwamen om 05:30 uur lokale tijd aan (Cairns scheelt een half uur met Alice Springs).

cairns

Daar werden we opgehaald door Jenny (die reisagente die ik dus ken als zakelijk contact vanuit Londen). Echt super gaaf om haar nu eens in het echt te ontmoeten. Met haar heb ik dus altijd gewerkt tijdens mijn American Express-stage in Londen, maar dan dus wel altijd via de mail en het systeem en héél erg soms via de telefoon (maar i.v.m. het enorme tijdsverschil hadden we zelden telefonisch contact, zij in Australië, ik in Londen 😀 ), dus het was heel erg tof om haar nu eens in het echt te zien en te spreken :-D. We reden naar haar huis (ze woont met haar man en kind in een suburb van Cairns, genaamd: Freshwater) en zouden daar met hun een BBQ bijwonen, samen met wat vrienden van hun.

cairns1

Maar… omdat Cairns dat weekend last had van enorme regenbuien (nog een na-wee van de cycloon die zich bij Darwin had voorgedaan) gingen we niet meer bbq-en, maar aten we gewoon binnen. EEN VERRUKKELIJKE MAALTIJD! Na het eten werd ons verteld dat als we wilden, we alsnog konden blijven slapen bij hun. Weliswaar nog niet in hun guesthouse, want daar sliepen dus die vrienden uit Sydney op ’t moment, maar we konden wel op het 2-persoonsluchtbed crashen. Nou, hartstikke toppie! Scheelt ons weer hostel-kosten en bovendien is het nog gezellig ook :-D. Die vrienden van hun zouden de dag daarna alweer huiswaarts gaan en konden wij vanaf dan dus intrekken in het (oprecht!) luxueuze gastenverblijf, wat zich naast hun huis bevindt. Gaaf !!! =) We mochten zeker een week of 2 blijven, als het aan hun lag. Nou, count us in !! Jolly!

De zondag zijn we op tijd opgestaan, omdat we met de hele club een ontbijtje zouden gaan doen bij de Botanic Gardens, hier in Cairns. Alleen op de weg naar de Gardens toe, werd ik uit het niets ineens super beroerd. Oh-oh! Het was zó erg dat ik bijna moest overgeven in de auto (AAAAAH!). Even de auto gestopt, frisse lucht gehapt en toen maar besloten terug naar ’t huis te gaan, want ja; dit was zo geen doen! Diezelfde dag nog even een bezoekje aan de dokter gebracht en het bleek een maagzweer-achtig iets te zijn. CRAP, heb ik weer. Ik kreeg wat medicijnen mee en thank god hielpen die vrij vlug, hoewel ik me alsnog enkele dagen wel wat minder gevoeld heb. Tot overmaat van ramp speelde mijn pols ook alweer enige tijd op, en niet zo zuinig ook! Ai! Dit alles was een beetje balen, over all!

Maandag (14 maart) hebben Kim & ik op het kindje gepast van Cris & Jenny. Echt een super lief kindje, 18 maanden oud: Jordan heet ze. Hoewel we onszelf absoluut nog niet met zo’n kleine dreumes kunnen voorstellen, is zo een dagje met zo’n hummel toch wel heel erg leuk. Wie weet ooit zelf nog eens mama :-D. Annnnnyway…. omdat Kim & ik de dag daarna (ja ja; allebei op 15 maart dus!) jarig waren, hebben we ’s middags eerst nog even wat cadeautjes voor elkaar gekocht. Zomaar wat kleinigheidjes hoor =). We zijn daar voor naar een super groot en waanzinnig cool “mall” geweest: ‘Cairns Central‘. Awesome winkelcentrum.

cairnscentral

’s Avonds hebben wij gekookt voor iedereen en na het eten werden Kim & ik verrast met een heerlijke fles champagne, die we van Jenny & Chris kregen voor onze verjaardag. Hoe lief dat ze daar aan gedacht hebben !! En dus, hebben wij vervolgens om klokslag 12 uur, de kurk ontpopt en getoost op weer een jaartje ouder; Kim nu 21 en ik 22.

Dinsdag was het dus verjaaaaaaaaaaaaaaaardag !!! Whooopie! Lekker in het zonnige Australië je verjaardag vieren. Not to shabby for us! 😉 Eerst lekker uitgeslapen en daarna een heerlijk ontbijtje genuttigd met toast en eitjes. We hadden afgesproken om die middag lekker naar de stad te gaan en koffietje hier, winkeltje daar te doen. En dat hebben we ook gedaan ;-). Echter, eenmaal even in de stad voelde ik me opnieuw niet goed. De maag begon wéér op te spelen en blijkbaar was het korte paarden-middel-kuurtje toch niet helemaal afdoende geweest. Vervolgens gehoor aan mijn lichaam gegeven en niet lang daarna terug gegaan en lekker in bed gaan liggen (met de airco op snoeihoog, want het is hier in Cairns zó ontzettend warm en humit). Ik ben die dag verder nog wel enorm verblijd door veel belletjes/smsjes en mailtjes. Dus mensen, sowieso: hartelijk bedankt hiervoor. Een erg leuke verjaardag gehad :-D.

De woensdag heb ik nog maar wat op het gemakje gedaan. De maag was nog van slag en de pees in de pols neigde opnieuw naar ontstoken, en dus ben ik maar even lekker in ’t guesthouse van Jenny & Chris gebleven, terwijl Kim er op uit ging om te solliciteren. Wel heb ik natuurlijk alsnóg gereageerd op verschillende baantjes die ik uit de krant gevist heb, waar je je sollicitatie en cv gewoon zo naar toe kan mailen. Ideaal, je hoeft je huis niet meer uit anno 2005 ;-). Helaas ben ik vanwege mijn pijnlijke pols wel plots wat gelimiteerd wat betreft werk, want horeca, schoonmaken en/of fruitplukken valt al af. En laat dat nou nét de banen voor backpackers zijn. Ik ben gewoon gevreesd dat de peesontsteking volledig terug is, en in dit geval zal er een operatie moeten volgen (waar de arts mij in Nederland al voor gewaarschuwd had enkele maanden terug) en die operatie wil ik niet hier hebben, maar gewoon in Nederland. Enfin, om even terug te komen op het werk waar ik dan wél op gesolliciteerd heb hier: een aantal receptioniste-banen. Lijkt me geweldig, oprecht! 😀 We gaan het afwachten en we houden goede moed. Wel heb ik voor mezelf een conclusie getrokken: mocht ik tegen volgende week donderdag (de 24ste dus) nog geen werk hebben gevonden wat ik met mijn pols kan doen, dan ben ik weg uit Cairns. Ik wil niet wachten totdat m’n geld straks helemaal op is, en ik wil ook gewoon toch nog meer gezien hebben van Australië. Ik bedoel, als ik dan toch eerder naar huis moet vanwege mijn pols, dan wil ik op z’n minst de oostkust nog afgereisd hebben en als het nog even kan; daarna nog een glimp van Nieuw Zeeland zelfs !!!  Maar ja, folks, luister eens hier: het geld tikt weg, dus daar moet ik dan niet te lang meer mee wachten. Algehele conclusie::::: geen werk vinden, is snel de benen nemen uit Cairns…. Dit zou dan wel het afscheid tussen mij en Kim betekenen 😦 *slik*, want Kim wil hier nog blijven. Ai ai ai… dat wordt verdrietig. But we will cross that bridge when we get there.

cairns

De donderdag voelde ik mij gelukkig weer als herboren (wat mijn maag betreft dan toch) en Kim & ik zijn die dag de stad in gedoken. Kijken, kijken, en niet kopen. Maar wel een hoop gelachen ;-). We hebben veel gezien en die dag zijn we allebei ook wel een beetje verliefd op deze stad geworden: leuke sfeer, zeer aardige mensen en warm weer. Wat wil een mens nog meer?! Tevens hebben we bij het Travellers Contact Point een tour geboekt voor de dag daarna: naar Cairns Zoo, want daar zouden we koala-beertjes mogen vasthouden en kangaroos mogen aaien. Whooopppp!

dsc01184

De vrijdag zijn we dus naar de Cairns Zoo (de dierentuin) geweest. En ja hoor; koalaatjes vastgehouden! En kangaroos. En zelfs een mini krokodilletje! Hoe bijzonder <3. Koalaatjes zijn trouwens helemaal niet zo zacht als ze er uit zien. En ze hebben me daar nagels, die ze ook maar al te graag in je vel zetten. Dus ze zien er enorm koeshie-koeshie uit, maar ondertussen! 😉 😛

dsc01196

Aan het einde van de dag werden we weer opgepikt door de tour-bus en afgezet in de city of Cairns, waar wij vervolgens ongeveer 3 kwartier op de bus naar Freshwater hebben zitten wachten. Eenmaal terug in de bus naar Freshwater, hebben Kim & ik de hele weg terug angstvallig met elkaar zitten kletsen en lachen. Over werkelijk helemaal niks! En waarom we dat deden? Ik zal het jullie vertellen: er was namelijk een dronken man naast ons gaan zitten die óntzettend graag met ons wilde praten, maar dat wilden wij niet met hem. Dus onze oplossing was: gewoon door blijven lullen in het Nederlands tegen elkaar, zodat er geen stiltes vallen, zodat hij er niet tussen kan omen, zodat hij z’n zatte klep houdt. Het hielp! Maar het resulteerde ook in oprechte lachbuien en onzinnige gesprekken en ik weet zeker hè, dat de buschauffeur er ons op een gegeven moment gewoon uit wilde zetten. Dus niet die dronken vent, nee, gewoon: ONS! Hahaha!  😉

Zaterdag hebben we een rustig dagje. Samen met Jenny & Chris een ontbijtje buiten de deur gaan halen (wat hier heel veel voor komt in Australië) en ’s avonds hebben we de ‘Pirates of the Carribean’ gezien. Wat een geweldig film!!! En wat een lekker ding is die Johnny toch!! 😉

Zondag zijn we samen met de hele club naar ‘Port Douglas‘ geweest. Mijn god, wat een ontzettend mooie omgeving ook weer. Mooie foto’s gemaakt en lekker gedineerd in een tentje aan water. Wat een leven mensen… wat een leven !!!

portdouglas

Enfin, nu is het alweer vandaag (maandag dus). Tijd vliegt als je het gezellig hebt. Het reisverslag is natuurlijk wel weer enorm samengevat (kun je nagaan, haha), want anders zit ik hier nog wel een paar uur te typen. In ieder geval; met mijn pols gaat het niet goed. Ik heb ontzettend veel pijn en ik vermoed echt dat de peesontsteking gewoon terug is!

(Note, die ik er nu, anno 2016, bij zet: de peesontsteking bleek inderdáád terug te zijn en enkele weken na terugkomst uit Australië, ben ik aan die pols geopereerd in Nederland en heb tevens een tijdje in het gips gezeten daarna. Dat wist ik ten tijden van deze reisverslagen nog allemaal niet natuurlijk, en een pluspuntje is wel: het is gelukkig helemaal volledig genezen achteraf! Enfin, continue met het reisverslag! Terug naar 2005: ).

Mocht ik tegen de donderdag nog steeds geen passend werk gevonden hebben, dan vertrek ik uit Cairns en zal dan, terug in mijn eentje, de oostkust af gaan reizen, richting Sydney. Dus ondanks dat mijn pols de reispret nu een beetje bederft en enigszins verkort, ben ik voorlopig nog niet klaar met de avonturen hier in Australië. Oh no I’m not!!! =)  Dussuh… ik hou jullie op de hoogte !!!! Volgende week weer een nieuw reisverslag. Hell yeah !!!

Pas goed op jullie zelf. Dan doen wij dat ook. =)

Liefs,

Eveline

////////////////////////////////

NB: De reisverslagen waren origineel geschreven zonder foto’s (die publiceerde ik toentertijd wel via een fotowebsite, maar stonden niet in mijn reisverslagen zelf). De foto’s heb ik er nu achteraf bijgevoegd! Een aantal zelfgemaakt uit eigen archief dus, en een aantal verkregen via Google.nl !)

One thought on “Reisverslag 9; Cairns, Freshwater, b-day, Port Douglas & more!

  1. Wat superleuk om te lezen. Doet mij denken aan mij reis in 2010, 6 maanden australie.
    Momenteel probeer ik 2 tickets naar Australië te winnen. Maar daar heb ik stemmen voor nodig, veel stemmen.
    Wil jij mij helpen via mijn laatste post te stemmen en mij zo naar Australië helpen.
    Alvast bedankt. En ik kijk uit naar je volgende post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s