Reisverslag 11; Fraser Island, Brisbane, South Bank, opnieuw in Sydney, Hong Kong en terug naar huis.

Vandaag het aller laatste reisverslag van de reeks, die ik schreef tijdens mijn backpackreis door Australië in 2005. Ik stapte in mijn eentje op 21-jarige leeftijd op het vliegtuig (met een groep van Australian Backpackers) en heb 3 maanden lang gebackpackt en de tijd van mijn leven gehad. 😀 Het was mij een waar genoegen om dit met jullie te delen en hopelijk in de toekomst weer een andere reeks reisverslagen. Per slot van rekening; nog méér dan genoeg te zien in de wereld ;-). So here goes… het laatste verslag vanuit Australië…

MeInAustralia

Neem in deze blog-reeks een kijkje in het leven van een backpacker. 

© Eveline – November 2016

////////////////////////////////

Sydney, 04 april 2005, 01:27 pm (ofwel: half 2 ’s middags).

Hallo hallo,

Hoe gaat het allemaal bij jullie in Nederland? Hier in het verre Australië alles prima :-D. Ik zit weer goed in mijn vel en heb de afgelopen week ook weer erg leuke dingen ondernomen en gezien. Tevens heb ik voor morgen een vlucht weten te bemachtigen richting Hong Kong, daar nog een dagje te zijn en dan vanuit Hong Kon naar Amsterdam te vliegen. Dit is dan ook mijn allerlaatste reisverslag vanuit Australië (van deze reis dan toch 😛 ). Ik zal ook deze keer, as usual, weer beginnen waar ik de vorige keer gebleven was…

Vorige week dinsdag (29 maart) ben ik, nadat ik m’n site weer geupdate had, lekker over het strand van Hervey bay gaan lopen. Het was namelijk schitterend weer en zo’n strand-bezoek doet een mens dan extra goed. Lekker pootje gebaden en nog even met Kim gebeld, die zich nog altijd in Cairns bevindt. Na een tijdje strand en een leuk telefoongesprek met Kim, ben ik terug naar de Hervey Bay Esplanade gegaan en ben daar toen een hapje gaan eten. Gesmuld en dat met zo’n uitzicht!!! Genieten ten top.

HerveyBay.jpg

Na het eten liep ik terug naar mijn hostel en liep langs een terrasje in de buurt. Daar zat een clubje gezellig te borrelen. Geen gek beeld, in de buurt van allemaal hostels ;-). Er was een meisje aan het woord en ik keek haar aan, en nog eens, en nog eens…. en WAREMPEL! Die ken ik!!! Ze herkende mij ook en hard geschater was van beide kanten het gevolg. Dit meisje, samen met een vriendin van haar, hebben ook fruit geplukt in Mildura, toen wij dat daar ook deden. Samen met 360 graden zon, druiven staan knippen. Dan heb je toch een band opgebouwd dacht ik zo! Ze vroegen me gezellig mee aan tafel en heb daar nog enige uurtjes mee gelachen (en oké; ook mee geborreld, haha). Daarna naar het hostel gegaan om op tijd naar bedje te gaan (was vóór 11 uur in ieder geval). Een goede nachtrust zou me goed doen… en dat deed het dan ook :-D.

Woensdag (30 maart) had ik mijn Fraser Island-tour. In alle vroegte werd ik opgepikt om naar de boot te gaan die ons naar het eiland zou brengen. In de bus kwam ik al gelijk in contact met een super aardig Nederlands meisje; Claudia. Hartstikke gezellig en we hebben dan ook zo goed als de hele dag met elkaar opgetrokken. De boottocht naar Fraser Island duurde ongeveer 50 minuten en het was werkelijk genieten. Schitterende uitzichten en heerlijk weer, op het water, gezelligheid, een frisdrankje erbij… wat wil een mens nog meer? Nadat we aan waren gekomen op het eiland  gingen we met z’n allen (we bestonden uit een groep van ongeveer 70 (!) mensen) de bus in en vervolgden onze trip door het Yidney Scrub Rainforest.

yidney-scrub-rainforest

Door kleine doorgangetjes/weggetjes heen rijden was een hele ervaring an sich en tevens werden we tegelijkertijd voorzien van allerlei informatie. Hoewel Claudia & ik  er maar bar weinig van mee kregen, omdat we te druk waren met schaterlachen, vanwege een continuïteits-flow aan ‘FRIENDS‘-quotes. Aan de andere andere kant van de wereld. Moet kunnen, niet waar?! FRIENDS makes friends ;-). Enfin, daarna zijn we nog een heel stuk gaan lopen door het regenwoud en dat was echt adembenemend. WOW! Na het regenwoud was het tijd voor de lunch en dit was een zeer uitgebreid buffet…. smullen maar !!! Na de lunch hebben we Eli Creek bezocht, alsmede Lake Garawongera. You gotta see it, to believe it.

eli-creek-oz

Ook hebben we Ship Wrek Maheno bezocht. Dit was ook echt fascinerend. Ongelooflijk om te bedenken dat dit een daadwerkelijk écht schip-wrak is. Niks namaak!

ship-wrek-maheno

Het was echt een hele leuke dag en er is weer een hoop af gelachen. Rond een uurtje of 6 ’s avonds waren we terug in Hervey Bay en zijn Claudia en ik lekker uit eten gegaan en daarna nog op stap. Hebben daarna e-mail adressen uitgewisseld en sloten af met: “We will keep in touch!”.

(Which we didn’t overigens, ná onze reis :-P, but on that one day, we had a blast together 😀 ~ Kleine note van nu 02/11/2016)

De donderdag (31 maart) had ik besloten om nog een dagje langer in Hervey Bay te blijven. Ik had het er goed naar mijn zin, so; why not?! Die dag heb ik heerlijk rond gelopen in het centrum, winkeltjes bezocht, koffie gedronken en foto’s gemaakt. Tevens hoorde ik die dag van de vliegmaatschappij dat er dinsdag een plekje voor me vrij was gekomen op de vlucht van Sydney naar Hong Kong, daar een dagje verblijven en dan van Hong-Kong naar Amsterdam. En dat was goed nieuws, want het was langzaam-aan tijd om naar huis te gaan. Ik was dan ook zeer verheugd met dit nieuws. Mijn waanzinnige trip in Australië komt ten einde, maarrrrrr: niet zonder feestje. Die avond ben ik met mijn 2 kamergenoten (Cassie uit Londen en Geri uit Canada) lekker naar een Pizzeria gegaan en daarna naar een kroeg. We hebben geproost alsof ons leven er vanaf hing. Heerlijk, glashelder en genoten =).

De vrijdag (geen grap; wel 1 april) was het héél vroeg mijn bedje uit. Ik werd namelijk om 05:20 uur opgehaald (met een lichte kater) vanaf mijn hostel om naar het busstation te gaan. Daar pakte ik om 06:00 uur de bus richting Brisbane. De rit naar Brisbane is een busrit van ongeveer 6 uur. Onderweg ook nog door Noosa Heads gereden; geweldige badplaats ook!!!

noosa-heads

Eenmaal aangekomen in Brisbane heb ik een taxi naar mijn hostel genomen (die ik natuurlijk vóór vertrek uit Hervey Bay al geboekt had) en nadat ik was ingecheckt ben ik met de bus naar het centrum gegaan. Brisbane: een bruisende en gezellige stad, vol leuke winkeltjes en straatmuziek. GEWELDIG! Helemaal een stad voor mij !!! Voor wie niet ???  😀 Enfin, op een gegeven moment liep ik een heel groot winkelcentrum binnen en moest naar het toilet. Dus, wc gezocht en stond daar in de rij te wachten. Op datzelfde moment was een meisje haar handen aan het afdrogen, ze draaide zich om en…. AAAAH!!!!  We kenden elkaar ook al!!! Zij, samen met haar vriend, verbleven in hetzelfde hostel in Melbourne als wij, ergens op de helft van de reis. Zij was het dan ook die, naar aanleiding van onze gezette piercings, lachend had geconcludeerd: “Die gekke Nederlanders ook!”. Touché! Wat is de wereld toch daadwerkelijk klein. Even gezellig gekletst en elkaar gedag gezegd. En wie weet: tot ziens,  you never know, dat bleek maar weer ;-). Aan het einde van de middag was ik terug naar mijn hostel gegaan en maakte ik kennis met mijn kamergenootjes: 2 aardige meiden uit Engeland. Ja ja, je ontmoet een hoop mensen, op zo’n reis ;-). ’s Avonds niet veel meer gedaan, behalve mijn tas her-ingericht, gekookt in de grote algemene hostel-keuken (met enorm cool en groot kook-eiland) en daarna op tijd naar bedje gegaan. zZzZzZz.

brisbane

Zaterdag (2 april) ben ik om 10.00 uur uitgecheckt in mijn hostel, tassen in de luggage-room gedropt en ben ik naar de South Bank van Brisbane gegaan. Daar hebben ze ook dat strandje, wat door mensen is aangelegd, met de wolkenkrabbers op de achtergrond. GENIAAL! En ja; dat wilde ik dus wel eens met eigen ogen zien!! En werkelijk: te gek !!!

south-bank-beach

Daar even rond gelopen en er was tevens markt die dag, dus er hing een extra gezellig sfeertje. Daarna een paar uurtjes op het strand gespendeerd. Toen kreeg ik een smsje van Claudia (van Fraser Island) om te zeggen dat ze die dag ook zou aankomen in Brisbane en of ik er ook nog was. JAAAAAH, nog zeker wel tot 2 uur ;-). Haar op de valreep nog even gezien op het strand en dat was wel erg gezellig. Toen heb ik om 3 uur ’s middags de bus weer gepakt en dit keer richting…. Sydney. Terug naar Sydney!! Een busrit van wel 15 uur stond me te wachten. Ik was even onder de pannen dus.

Tja, en wat kan ik over zo’n lange busrit zeggen? Lekkere stoelen? Leuke mensen ontmoet? Lekker hapjes en drankjes? Uhm… NEEN! Maar naar omstandigheden was het een fijne rit en de zondag-ochtend (3 april) kwamen we rond een uurtje of half 7 in de ochtend aan in Sydney. Eerst was ik van plan te lopen naar m’n betreffende hostel die ik de dag daarvoor vast gelegd had, maar nadat ik op de kaart had gekeken kwam ik tot het besef dat het toch wel een tyfus stuk was, zo te voet, met een gigantische backpack op de rug. Foutje, bedankt ;-). Dus, toch maar een taxi gepakt. Ingecheckt in m’n hostel en voor de eerste keer sinds EVER een “single room” genomen i.p.v. een “dorm-room”. Het was (omgerekend in Euro’s) zo’n 14 euro duurder, maar die 14 euro konden me heel even gestolen worden. Even lekker alleen op een kamer. Een paar uurtjes geslapen en toen de city of Sydney weer in. Het voelde gek genoeg een beetje als thuis komen. Het was prachtig weer in Sydney en ik besefte ineens dat het niet meer zo heel lang zou duren of de herfst zou beginnen hier. Ik had een heel seizoen meegemaakt in Sydney, namelijk de zomer :-D. Wow. Tevens die middagdag (gisteren dus) mijn foto’s van mijn vorige reisverslag op mijn foto-site gezet en ’s avonds lag ik in mijn bedje nog wat foto’s na te kijken. En ineens kwam het besef: SHIIIIIIITTTTT! Ik heb mijn kabeltje van mijn digitale camera laten liggen in dat Internet-gebeuren. Crap! Stomme muts ook dat ik ben! Nu wist ik dat dat supermarktje (want dat was het ook: in die supermarkt is dat “Internet-gebeuren” namelijk, middenin het gangpad: 3 computers naast elkaar, haha) 24 uur per dag open. Hmmmz… zou ik mijn warme bedje uit gaan, om de koude gure zomer-avond in te lopen, op zoek naar mijn kabel? Op dit tijdstip? YES YOU ARE… domme muts! Had je het maar niet moeten laten liggen. En wat denken jullie… het lag er nog! Netjes naast de middelste computer. Pjieuw! Had ik (weer!) geluk.

En maandag… ja maandag… vandaag dus! 4 april 2005. Mijn laatste volledige dag in Sydney. Mijn allerlaatste dag in Australië. AAAHHH! Of nou ja: voorlopig de laatst dag dan. Ik ben zeker van plan hier nog eens terug te komen. Vandaag heb ik me ingecheckt in hetzelfde hostel als waar ik 3 maanden geleden mijn reis begon: Morgans !!!

MeInHostel

Dat vond ik wel een mooie afsluiting: eindigen, waar je begonnen bent! Nadat ik zo meteen dit reisverslag af getypt heb en mijn foto’s apart upgeload heb, ga ik nog even het centrum in en tevens nog langs het Travellers Contact Point, want er was nog wat post voor me binnen gekomen. Dat willen we natuurlijk nog wel even ophalen. Tja, en wat doe je verder op zo’n dag? Gewoon, genieten. De Australische lucht opsnuiven. De wind voelen op je gezicht. Je voeten op Sydney-sche bodem.Nog even het besef hebben van het aan de andere kant van de wereld te zijn. Toch wel een gek idee om hier morgen weg te gaan…

Maar morgen is het zover: in de middag vliegt dit meisje naar Hong Kong, vertoeft daar een kleine dag en pakt daarna het vliegtuig naar Schiphol. Naar Amsterdam, waar ik opgewacht zal worden door mijn vriend en een paar vriendinnetjes, die ik allemaal ENORM gemist heb.

Time to go home…. Maar wat een trip! Wat een reis! Wat een ervaring! Neemt niemand me meer af (op eventuele dementie op 90-jarige leeftijd na dan… ja oké, daar kan niks tegen op 😛 Als de Backstreet Boys maar blijven hangen dan 😉 ).

Buitenom een heel scala aan Backstreet Boys-nummers (natuurlijk!), is een ander nummer wat ik ook tijdens al de busreizen langs de westkust veel gedraaid heb: ‘Have a little faith in me‘, vertolkt door Ilse de Lange. Dat nummer, samen met zo’n beetje álle nummers van de Beach Boys uit de jaren ’60 (die Kim en ik in onze gekochte backpackers-Ford Falcon-auto, werkelijk grijs draaiden) zullen mij voor altijd aan mijn backpackreis doen denken. Zalig !!! =) F*CK ZEG, wat zal ik dit gaan missen! Dus dan zeg ik maar….. op naar het volgende avontuur! 😀

Pas goed op jullie zelf, dan doe ik dat ook :-D.

Dikke kus, Eveline 

Deze slideshow vereist JavaScript.

////////////////////////////////

NB: De reisverslagen waren origineel geschreven zonder foto’s (die publiceerde ik toentertijd wel via een fotowebsite, maar stonden niet in mijn reisverslagen zelf). De foto’s heb ik er nu achteraf bijgevoegd! Een aantal zelfgemaakt uit eigen archief dus, en een aantal verkregen via Google.nl !)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s