Waar is mijn ontbijt? 

Onze zoon Max van 2,5 zit momenteel tussen wal en schip. En dan doel ik op zijn slaapje ’s middags. Hij heeft dat slaapje niet persé meer nodig, maar zonder is ook nog niet altijd een optie. Als hij niet slaapt wordt hij baldadig tegen 5en. 

Maar…. als je ‘m wel op bed legt in de middag ligt hij ook zo eerst een uur te kletsen, zoals bij opa en oma. Of te zingen, zoals bij het kinderdagverblijf. Thuis gaat hij over het algemeen wel gelijk slapen…. Lekker in z’n eigen bedje, dat zit vaak wel snor. 😃

Maar ja, thuis slaapt hij ’s middags dan ook wel eens 3 uur achter elkaar !!! Eigenlijk veel te lang natuurlijk.  Maar eerder wakker maken is, en ik overdrijf niet: not done. NOT… DONE. Werkelijk! Dan issie net z’n vader als je ‘m wakker maakt. Een wildgeslagen hert in nood. Een orang oetan met moordneigingen. Kortom; een soort van… ja…: ik met honger zeg maar. Heel erg onaangenaam dus. Wakker maken is op eigen risico. 

Maar zoals blijkt, valt dat middag-slaapje voor onze Max zelf ook niet altijd meer in goede aarde. Kort geleden werd hij na een middagtuk van ruim 2 uur wakker. Hij had geslapen als een prins. Hij zei weinig toen ik ‘m uit z’n bedje haalde & zijn pamper verschoonde. Hij wreef wat in z’n oogjes en ging stilzwijgend op mijn arm mee naar beneden (inmiddels 16.00 uur). 

We kwamen beneden en ik zette Max in z’n fauteuiltje. Stilletjes schoof hij vervolgens zijn mooie Cars-fauteuil naar achter, stond op en liep naar de eettafel. 

Met een trillend lipje concludeerde hij verward; 

“Mijn ontbijt staat nog helemaal niet klaar? Mama…. dat is gek!”. 

😄 

 

© Eveline – Maart 2017 

One thought on “Waar is mijn ontbijt? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s