Belofte maakt schuld

Al een jaar of twee “zeurt” onze oudste dochter (9 jaar) er om: om buitenom haar balletles, ook nog op iets anders te mogen, van sport, of muziek, of íets. Ik vond dat in eerste instantie niet zo nodig en al helemaal niet toen ze 7 of 8 was. Er wordt van die kinderen vanaf zo’n jonge leeftijd al zoveel gevraagd, en hallo zeg: mogen ze ook nog eens kind zijn?! Wij hebben binnen ons gezin de regel dat ze éérst moeten beginnen met zwemles en als ze dan hun A & B diploma hebben mogen ze zelf iets kiezen. De oudste dochter koos toen voor ballet en zit daar nu inmiddels alweer voor het 3e jaar achtereen op. En dat is hartstikke leuk 🙃. 

Anyways, dus… zo beantwoord ik haar gevraag hierover al een jaar of twee jaar met; 

“Als je 9 bent, mag je op een tweede iets!”. 

Ja. 

En toen werd ze dus 9 afgelopen september. Crap !!! Nou ja, niet crap dat ze 9 werd, maar crap van; wat is die 2 jaar “zoet houden” snel gegaan 😅😆😉. Maar goed, omdat ze naar groep 5 ging en ze in groep 4 soms hier en daar best wel eens moest struggelen met een extra RT-les hier en een bijles daar, sprak ik met haar af dat we eerst zouden kijken hoe het in groep 5 zou gaan, voordat we er een 2e buitenschoolse activiteit bij namen. Ik bedoel; school gaat dan gewoon voor! Klaar. 

“Komt goed mam, komt goed!”, was haar reactie.

That’s my girl!! 😃🙌

En dat kwam het dus ook. Onlangs kwam ze me daar met een rapport thuis van heb ik jou daar!!! 👌Koekoek! Klasse kind. Ze herinnerde mij er vervolgens nog eens vriendelijk aan: 

“Nu mag ik op een 2e ding hè, buitenom ballet!”. 

Ja ja. Belofte maakt schuld. Op de vraag waar ze dan op wilde, kwam ze met zo ongeveer 18 ideeën. Oooooh, niks aan ’t handje, this might take a while. Tot aan vorige week. Toen was er een tennis-clinic waar ze dolgraag aan mee wilde doen. En… ze vond dat dus énorm leuk. 


De betreffende tennisclub bood vervolgens nog een gratis les aan en je kon daarna instromen voor de laatste 10 lessen van het huidige seizoen, incl. een clubpasje voor geheel 2017, voor een héél erg leuk prijsje. Hoe gaaf! 

Vandaag had ze haar eerste echte tennisles en dat met haar eigen roze racket. Trots dat ze was! 


Haar broertje (2) en zusje (5) waren ook van de partij. Weliswaar niet op de tennisbaan zelf, maar er zéker wel rond, op en af. Ze renden en vlogen. Vooral dat laatste. Ergens halverwege de ronde rond de baan, gilde Lisa naar me; 

“MAAAHAAAAAAAM! MAX EN IK DOEN EVEN EEN RONDJE HOOR!!!!”. 

Mijn god, die halve tennisles werd verstoord door dat gegil. Dus ik gebaarde heftig om zachtjes te doen. Ik zag onze zoon Max vervolgens naar me toe paraderen, hij ging pontificaal voor me staan en fluisterde zo hard als hij kon; 

“Mamski, wij doen even een rondje! Rond de baan, weet je wel! Goed? Ja?”. 

Ik kwam niet meer bij. Wat een spuitelf! 😂 


Enfin, toen de les er op zat en Carmen naar ons toe kwam zei ze; 

“Oh, wat is dit gaaf zeg!”. 🤗

Dat kun je wel zeggen meid. Dat kun je wel zeggen! Voortaan dus niet alleen een ballerina, maar nu ook een tennisster =). 


© Eveline – April 2017 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s