Review; pop up restaurant/strandtent “Food Jutters”. 


Iets nieuws in the city of Terneuzen! Een pop-up restaurant/strandtent in de oude veerhaven, aan de Westerschelde. Voor het eerst geopend op Hemelvaart en zeker nog actief tot september. Ivo Geernaert en Mark Bron zijn de initiatiefnemers van dit ontzettend leuke project. 

Wij waren nieuwsgierig geworden en gingen het weekend na Hemelvaart op pad naar “Food Jutters”. 


Een warm welkom stond ons te wachten en het koele Westerschelde-briesje kwam ons tegemoet. Mooie houten tafels en banken en dit nog op een redelijk groot oppervlak. Een authentieke uitstraling en eerlijk gezegd voelden wij ons er gelijk “thuis”. 


De menukaart bestaat voornamelijk uit een aantal visgerechten, en dit aangevuld met vers gesneden frieten. Glutenvrij, want de friet wordt apart gebakken. Voor onze jongste dochter met haar coeliakie niet onbelangrijk 😉. Ik koos voor “fish&chips”; kibbeling met friet en een lekker sausje erbij. 


Needles to say dat dit hapje zo weg was. Hap, slik, weg… dus. De kinderen hebben genoten van hun verse frietjes. Zij hoefden er geen visje bij. De zakken friet zijn best groot, dus 1 zak is echt wel genoeg voor 2 kinderen. Die tip gaven zij ons zelf overigens. Netjes! 

Qua drinken hebben ze een redelijk uitgebreid assortiment aan speciale frisdranken. Zo had ik een “komkommer”-drankje. Iets duurder dan de rest (geloof iets meer dan €4,-), maar het smaakte daadwerkelijk enorm goed. 


De prijs/kwaliteit-verhouding is precies goed. Niet zomaar een friettent, maar aanzienlijk laagdrempeliger dan menig restaurant. Ook qua prijs dus 🤗. 

En dat uitzicht hè…. gratis en voor niks. Wow. Als Teneuzenaar kan ik eerlijk opbiechten dat ik dat uitzicht op de Westerschelde soms al “for granted” neem. Maar hoe mooi… 


Het enige eventuele minpuntje is dat er niets aan alcohol geschonken wordt. Of althans; nóg niet. En nu is het heus niet zo dat er bij alles maar alcohol gedronken moet worden, maar ik denk dat ik voor menig mens spreek als ik zeg dat een alcoholische versnapering op een mooie zomer-middag best smaakt, met uitzicht op de Westerschelde. Maar goed… wie weet komt dat nog.  

Hoe dan ook: prachtige strandtent op een prachtige locatie. Wij zijn enthousiast =) en zullen er deze zomer zeker nog vaker naar toe gaan. 


© Eveline – Juni 2017 

One thought on “Review; pop up restaurant/strandtent “Food Jutters”. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s