Parel – Balletvoorstelling Lilianne Butler

Het weekend van 24 & 25 maart was het weer zo ver… de balletvoorstellingen van balletschool Lilianne Butler in het Scheldetheater te Terneuzen. Dit keer genaamd “Parel” – een zoektocht naar geluk.

En mijn groep en ik waren daar onderdeel van. 💞 Maanden aan voorbereidingen gingen er aan vooraf. Natuurlijk tijdens de gebruikelijke balletles op de woensdagavond, maar ook thuis: pasjes oefenen, muziek beluisteren en nadenken over aanvulling kostuum, haar en make-up.

In de laatste weken voor de 2 voorstellingen stond echt álles in het teken van ballet. We ademden het. We spraken het. We droomden het. Het is per slot van rekening ook niet niks om 1 avond- en 1 matinee-voorstelling voor 400 man op te treden.

Daarbij kwam kijken dat ik ook een groepje kinderen mocht begeleiden. Wij (onze groep) met onze 2 dansen zaten ná de pauze en de kids die ik moest begeleiden er voor. En zo’n clubje begeleiden lijkt heel niets-zeggend en chill… maar het was bijna enerverender dan mijn eigen dansen 😉.

Zorgen dat ze op tijd in de coulissen stonden, op tijd terug omgekleed waren en de hele riedel weer opnieuw (ook zij deden 2 dansen). Magnefiek gaaf. En wat deden ze het goed 😃.

Wij waren met onze eerste dans als eerste ná de pauze aan de beurt. De love boat-dans. Met de kapitein paraat 🤗.

En dat we dus al op het podium moesten terwijl het doek nog dicht was en de zaal langzaam weer vol druppelde na de pauze.

En dat de zenuwen gieren. En dat je last minute met z’n allen de pasjes nog doorneemt. Want dat heeft zin, 18,5 seconden voor de start 😆. En dat je nog lekker aan het kletsen bent, even 1 seconde in staat van onoplettendheid bent, en dan ineens; BAM! Licht uit.

Oh shit oh shit oh shit… en dat de muziek dan begint. En die kriebel in je buik als het toneelgordijn langzaam open gaat. En dan kijk je in een groot zwart gat, waarvan je weet dat daar zo’n 400 paar ogen naar je kijken.

Haaaaai !!! 😄

En dan gaan. Dansen. Lachen. En het applaus. En dan met een kurkdroge mond door de coulissen als een gek naar de kleedkamer rennen om je te verkleden voor de volgende dans. In onze immens grote kleedkamer met z’n 11en… 😁

Onze tweede dans was enkele dansen daarna; de Moulin Rouge – De verleiding. En 1,5 dans daarvoor moesten ik en een dansgenoot; Ellen (die verkleed was als man) nog even als danspartners over het podium gaan. Gewoon, ff tussendoor. Aantal keer geoefend; laten we 1,5 keer zeggen 🤭😄. Moet kunnen.

En ja hoor… we konden weer 💪🏻…

En… knallen maar !! 👌

Daarna was er nog de finale waar iedereen van de balletschool (behalve de allerkleinsten) deel aan nam. Allemaal in het wit (behalve de juffen). Magisch !!! 💞

Ik kan niet anders zeggen dat het weer een ervaring uit duizenden was. Mijn grote respect gaat uit naar juf Lilianne, juf Geniya en juf Jesca.

En onze juf is Geniya.

Dank jullie wel allemaal :). We nemen het in onze ziel weer mee 😘.

©️ Eveline- April 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s